Un nou incendiu la un spital românesc: în dimineața zilei de joi, 11 noiembrie, la spitalul suport-covid Movila din Ploiești (secție exterioară a spitalului de boli infecțioase). (foto: arhivă)

Doi bolnavi (unul de 74 de ani, altul de 75) și-au pierdut viața, iar o infirmieră s-a ales cu arsuri pe 40 la sută din corp, ea fiind transferată la spitalul Floreasca din Capitală.

„Infirmiera a fost rănită în timp ce încerca să-i repună masca bolnavului care era foarte agitat. Atunci s-a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor, a stins imediat costumul și apoi au intervenit cu extinctoare în salon, a venit și ISU în zece minute și incendiul s-a stins în trei minute”, a precizat Bogdan Nica, directorul Spitalului.

Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la spitalul Floreasca”, a declarat Raed Arafat.

Alți 20 de pacienți aflați în alte saloane au fost evacuați. Ulterior, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Incendiul a pornit imediat după ora 4 dimineața. Pompierii au ajuns în 10 minute, incendiul fiind stins în 3 minute.

După incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase, că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen, a mai spus Bogdan Nica.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, spitalul nu avea autorizație pentru securitate la incendiu.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile