În plină criză a gunoaielor, Raul Tudorașcu, vicele responsabil cu salubritatea, se plimba prin Italia. Turism bugetar la Primăria Alba Iulia

După un final de 2019 extrem de complicat, în care bugetarii au ținut-o tot în sărbătoare – weekend – sărbătoare – weekend, ei bine după atâta vacanță era absolut normal ca unii dintre ei să simtă nevoia unui concediu. Și ce concediu e mai frumos decât ăla în interes de serviciu? Primăria Alba Iulia e, în multe cazuri, o veritabilă firmă de turism bugetar. Plimbăreții administrației merg de colo colo, la fel și fel de întruniri în urma cărora instituția, orașul, se alege cu absolut nimic palpabil.

Așadar, haideți să facem o scurtă trecere în revistă a primelor plimbări, din primele săptămâni ale anului, prin agenția de turism Primăria Alba Iulia.

Între 13 și 17 ianuarie, Tudor Drâmbărean s-a deplasat la Bruxelles, în Belgia. Scopul: Participare la întâlnirea partenerilor din cadrul proiectului Positive Cityx Change. Costuri: 6.595,73 lei. Frumos, discret, cât de cât.

Între 20 și 23 ianuarie, Boc Livia Cristina, Duțulescu Florin și Vasile Bereș s-au deplasat la Lugo, în Italia. Scopul: Întâlnire de lucru având ca obiectiv general prezentarea rezultatelor din Faza 1 și pregătirea planului de acțiune pentru Faza 2 a proiectului Rurban food. Costuri: 549 euro. Drăguț, plăcut, cât de cât.

Domnul Vasile Bereș, pentru cei care nu știți, este șef al Serviciului administrate piețe, târguri și gestionarea câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Alba Iulia. Și, desigur, un fost condamnat penal, condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, pentru fapte din perioada în care era șef al DSVSA. Dar hei, omului i-a fost construit un serviciu în Primărie și i-a fost meșteșugit un concurs dedicat. Să fie bine, ca să nu fie rău.

 

Între 20 și 23 ianuarie, Raul Tudorașcu, Alexandra Cristoiu, Andreea Man și Constantin Inel, s-au deplasat la Empoli, Italia. Scopul: Participare la cea de-a treia întâlnire de lucru a partenerilor din cadrul proiectului EURE. Costuri: 3.160 euro. Sublim, interesant, cât de cât.

Doamna Andreea Man este, pentru cei care nu știți, este parte din Clanul Sinecuriștilor, despre care vă ziceam noi în urmă cu ceva vreme aici. Adică, e manager resurse umane în cadrul echipei de management a proiectului „Demonstrații verticale pe scară largă prin testarea noilor tehnologii în domeniul transporturilor energiei și comunicațiilor”. Și mai important însă, Andreea e fina doamnei Mariana Giurgiu, șefa de cabinet a lui Paul Voicu, big-boss-ul instituției.

Raul Tudorașcu, personalitate publică de renume și lider politic ce nu mai are nevoie de nici o prezentare, este consilierul cu atribuții de viceprimar și mâna dreaptă a lui Paul Voicu. De când a fost numit în postul de vice, i-a fost desemnată ca atribuție, în sarcina lui adică, Administrarea Serviciilor de pe Domeniul Public, unde e Șef Serviciu doamna Ileana Krisbay. Adică, fix acel serviciu unde intră și salubritatea. Or, luni, pe 20 ianuarie, când gunoaiele în oraș nu fuseseră adunate de trei zile, când pe la amiază încă nu era rezolvată problema autorizației suspendate pentru rampa temporară de deșeuri de la Bărăbanț, ce făcea onorabilul nostru vice-primar? Păi ce să și facă, pleca la Empoli pentru câteva zile, că proiect. Bravo mă, bravo!

Între 21 și 24 ianuarie, Andrei Bogdan Popa și Nicolae Neag, s-au deplasat la Varșovia, Polonia. Scopul: Participare la cea de-a patra întâlnire de lucru a partenerilor din cadrul proiectului Rumourless Cities. Costuri 1510 euro. Decent, util, cât de cât.

Știm, încă nu-s cine știe câte plimbări. N-au trecut încă nici 3 săptămâni pline din anul ăsta. Așa că, stați liniștiți, că mai urmează. Ah, și să nu uităm, la costurile astea oficiale se mai adaugă, de regulă, niște alte sume, precum diurna – care e 150 de euro pe zi, plus eventuale cheltuieli neprevăzută, de până la 75 de euro pe zi, care nici măcar nu trebuie justificați. Frumos, nu? Voi când și unde ați fost ultima dată în deplasări aiurea, pe bani publici, cu parfum de concediu în interes de serviciu?

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile