În loc de să colecteze selectiv, Polaris aruncă gunoaiele pe spațiul public. Iar Primăria le aprobă creșteri de tarife

Peste sute de ani, cînd arheologii vor săpa prin ruinele Primăriei Alba Iulia, lumea – dacă va mai exista o lume – pe lîngă urmele mentă frecată se va minuna la dovada irefutabilă a celei mai mari dureri în p*lă consemnate vreodată într-un contract adițional. Iar această durere va fi exemplificată de contractul și adiționalele semnate între Primăria Alba Iulia și Polaris M Holding. Nu există complicitate mai mare decît aceea dintre aceste două entități termită, care parazitează bugetul public cu eficiența unui chinez pe amfetamine. Bine, hai că exagerez, există și complicități mai mari.

Treceam astăzi pe undeva prin Centrul orașului, în chiar proximitatea Primăriei. E drept, undeva în spatele blocurilor, nu la șosea, unde ”se vede și bate la ochi”. Și, cum mă minunam eu privind la micile piramide din gunoi ce se formează în fiecare săptămînă, apare un omuleț de la Polaris, care trăgea după el un tomberon. În sfîrșit! Or fi venit băieții cu mașina de gunoi, îmi zic, iar pe ăsta micul l-au trimis în recunoaștere. Scoate omul din tomberon un măturoi și, cu grația unei gazele în călduri, mimează munca.

După care, ce să vezi, începe să scoată gunoaie din tomberon și să le arunce fix pe trotuar, pe acel spațiu public unde deja erau mormane de gunoi. Asta pentru că tomberoanele acelea mari, containerele, erau și ele pline ochi. Și de ce avem tomberoane la suprafață acolo unde există tomberoane din acelea în subteran? Ei, asta e o întrebare la care numai niște filosofi ai contractelor publice, precum Mircea Hava sau Paul Voicu pot răspunde.

Discuția avută cu acel omuleț o puteți vedea în filmulețul de mai jos. Sărmanul, care altfel nu se face vinovat decît de faptul că lucrează pentru niște șmenauți fără limită, a încercat cumva să se justifice. Pe undeva îmi și pare rău de el, că-l pun în poziția asta, în care ar putea fi scos țap ispășitor și dat ca ”exemplu de pedeapsă” de către Polaris. Sau de către Primărie, care-l poate amenda. Și, pe undeva, chiar ar trebui.

Colectare selectivă la Alba Iulia. Sau cînd Polaris M Holding nu doar că nu ridică gunoaiele, dar mai şi aruncă pe jos, pe lîngă tomberoane. Asta dupa ce Primăria tocmai le-a aprobat creşterea tarifelor.Felicitări Paul Voicu! Felicitari familiei Giurgiu (cele două surori, una şefă de cabinet a primarului, cealaltă angajată la Polaris), felicitări întregii administrații locale!#smartcity

Publicată de abnews.ro pe Miercuri, 7 august 2019

Adevărații responsabili însă – și hai să nu le mai zicem responsabil, că nu-s – așadar adevărații iresponsabili, vinovați de mizeria asta în care trebuie să ne cărăm existențele în spinare, sînt în birourile de la Polaris M Holding și de la Primăria Alba Iulia. Acești guguștiuci bugetari cărora le crește durerea la bască cum nu crește nici PIB-ul în visele umede ale lui Teodorovici, aceste loaze bugetare ne tot prostesc de ani de zile că fac și dreg, că rezolvă problemele, că vrem să o fim europeni, moderni, cu colectare selectivă. Lichelele circumstanțelor, acesti consumatori neautorizați de oxigen pe care hazradul i-a făcut primari, viceprimari, consilieri, ordonatori de credite, ne tot povestesc despre investiții, despre făcut administrație, despre civilizație, în timp ce oamenii simpli, ăia care stau la blocuri, sînt obligați să trăiască cu gunoaiele sub nas. Așa ne trebuie, dacă nu ne-am făcut toți primari, dacă n-am mers toți să pupăm în cur la PCR, la Securitate, ca mai apoi să fim luminițele ce călăuzesc cetățeanul pe drumul democrației. Un drum care duce, se pare, cu țambalagii ăștia la cîrmă, fix în căcat.

Dar nu-i nimic. Că vor cheltui ei, Voicu și ceata lui de atîrnache de prin Primărie, peste 9 milioane de lei ca să facă pubele subterane. Ca mai apoi să vină iar Polaris, sau alți bugetofagi sadea, și să pună tomberoane supraterane lîngă cele subterane. Și mai apoi să arunce gunoiul pe caldarîm. Că așa e civilizat. Așa e într-un smart city. Ce, noi să n-avem favelele noastre? Să avem și noi, dar măcar să le zicem havele.

Dar nu-i nimic, că în ultima ședință de Consiliu Local le-au aprobat celor de la Polaris M Holding creșteri de tarife de doar 25%. Vă dați seama, dacă le-ar fi aprobat creșteri de 50% sau 100%? Păi mai aruncau ei gunoiul pe jos? Probabil că veneau cu macarale și ni-l aruncau direct pe geam, în case.

Calde salutări din Alba Iulia, Cetatea, Capitala, Smart-City-ul lui pește prăjit, sufocat de gunoaie. Și menajere, și funcționărești.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Elisabeta
Elisabeta
7 ianuarie 2020 20:16

Asta cu gunoaiele este cam peste tot în oraș ,dar eu cred că nici oamenii nu sunt toți așa de grijulii să selecteze gunoiul și dacă ar avea puse la dispoziție containere speciale. Totuși ,primăria și societatea care se ocupa de curățenie ( Polaris,la Alba Iulia ( sunt obligate să asigure condiții ptr selectarea gunoaielor cum am văzut în unele orașe ( Rm Vâlcea,s.a.). Nici la fabrici sau sediu de birouri nu se respectă selectarea gunoaielor. Garda de mediu ar trebui să facă mai des controale și chiar sancțiuni