Primisem ieri seară informația că de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a început să fie mutată aparatură la spitalul din Blaj. Și dezinfectanți și alte cele. Sigur, am primit în ultima vreme fel și fel de informații, însă ne-am ferit să dăm chestii „pe surse” în perioada asta. Era însă o informație serioasă. Cum adică să se mute aparatura la Blaj? Cum să ducă parte din acele ventilatoare, care oricum sunt puține, acolo?

Ei bine, i-am scris doamnei Diana Mârza, managerul spitalului, despre informațiile astea. Și, chiar dacă era destul de târziu și, așa cum ne-a zis, era ruptă de oboseală, ne-a explicat totuși care e situația.

Aparatura este mutată nu doar de la Alba Iulia la Blaj, ci de peste tot din județ sunt mutate cele necesare la Alba Iulia și Blaj. Practic, pentru a nu ajunge în situația în care fiecare unitate spitalicească să trateze 1, 2 pacienți cu Covid 19, toți aceștia – câte cazuri vom avea – urmează să fie tratați fie la Alba Iulia fie la Blaj. Astfel încât ceilalți pacienți, cu alte afecțiuni, să fie cât mai feriți de o posibilă infectare.

Transferam din toate spitalele din județ la Alba și Blaj. Nu ne permitem sa avem câte un COVID-19 în fiecare spital. Trebuie sa separam pacienții non COVID-19 și COVID-19 – spune Diana Mârza, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

În prezent nu există alte cazuri confirmate la nivelul județului Alba. De altfel, comunicările la nivel de județ au fost restricționate de Guvern, fiind făcute doar raportări la nivel de țară.

La nivelul județului, există aproximativ 20 de aparate pentru ventilarea mecanică a pacienților infectați cu coronavirus și se intenționează creșterea acestui număr cu încă 15, prin intermediul achizițiilor și unor donații.

Pe de altă partea, la Alba Iulia nu se fac încă teste pentru Covid 19, abia în zilele următoare urmând a fi începută activitatea de testare, cu aparatura achiziționată de DSP Alba.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile