Cu toate că au trecut câteva zile de la alegeri, băieții din USR Alba Iulia pare că au rămas cu mult fum între urechi. Și, de acolo, de la înălțimea votului obținut, au uitat că s-a terminat campania electorală. Sau poate că au uitat să-i scoată din priză pe consultanții ăia cu multă experiență în strategii pe bani publici, recuperați de prin rămășițele partidelor clasice. Dar iaca demers sanchi democratic. Cică au să întrebe ei populația despre ce crede, draga de ea, populația, despre ce alianță ar trebui să facă USR-ul în Consiliul Local. Adică, vor merge ei prin cartiere și pe stradă să întrebe oamenii cu cine să facă alianță, cu PSD sau cu PNL. Pe bune!

Nu știu ce fumează băieții ăștia de la USR Alba Iulia, dar vreau și eu!

În loc să umble lela pe străzi, poate că ar fi bine să-și petreacă timpul citind despre cum funcționează Primăria și Consiliul Local sau, mai important, despre cum funcționează democrația și ce e ăla un sistem reprezentativ. Că poate au să afle și ei că nu e cazul să ne întrebe pe noi, cetățenii, despre orice răhățel le dă lor dubii și șah mat la logică. Că nu orice decizie impune un referendum sau o consultare cetățenească. Pentru că de-aia te votez pe tine, partid și consilier, ca să iei decizii în numele meu, nu să mă freci la cap cu fiecare nelămurire pe care o ai. Că altfel am pune-o de o democrație pe rit vechi, în care ne adunăm toți în agora și fiecare cetățean își dă cu părerea despre fiecare problemă a comunității.

Și-apoi, mai sunt câteva chestii în acest demers electoral post campanie, pe care USR Alba Iulia și strategii lui pește prăjit nu le-au gândit: USR-PLUS a câștigat Primăria, nu și Consiliul Local, unde PNL are cele mai multe mandate; există variante în care USR-PLUS rămâne în afara posturilor de vice sau a unei majorități în Consiliu, căci iubire între PNL și PSD s-a mai văzut, și nu cu mult timp în urmă, că toată lumea ține minte USL-ul; USR-PLUS, la pachet cu Gabriel Pleșa, au candidat în baza unui program, ori ăla ar trebui să fie baza și condiția unei eventuale alianțe în Consiliul Local, nicidecum o nouă consultare/sondaj/vrăjeală în stradă.

Dar hei, poate că a început deja precampania pentru Parlament! Sau poate că plimbatul ăsta pe străzi face parte din strategia de prevenire a răspândirii Covid. Sau poate că le e frică să-și asume o decizie, oricare ar fi ea, și vor să o pună în cârca „cetățenilor consultați”. Cine știe….

4.3 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile