Guvernul Viorica Dăncilă pregătește o Ordonanță de Urgență prin care sistemul de măsurare a temperaturii în România va trece de la scara Celsius la scara Fahrenheit.

Am bucuria și onoarea să anunț o nouă măsură pe care Guvernul o va lua în perioada imediat următoare, și anume trecerea de la Celsius la Fahrenheit. Este o măsură pozitivă, de care vor beneficia absolut toți cetățenii. Așa cum am promis în programul de guvernare, scopul nostru este să schimbăm în bine viața tuturor românilor.

Nu putem accepta ca doar unii dintre români, cei privilegiați, să își permită grade Fahrenheit, despre care se știe că sunt mai mari decît cele Celsius, asta ca să nu mai vorbim despre gradele Kelvin, pe care doar o foarte mică parte dintre români și le permit. Am decis astfel ca întreg sistemul din România să treacă la gradele Fahrenheit și toți românii să beneficieze de acestea, indiferent dacă sunt din mediul rural sau dintr-o categorie socială cu venituri mai mici.

Orice om îi este frig iarna iar trecerea la gradele Fahrenheit va aduce o îmbunătățire a vieții pentru toți românii.

Nu este normal ca iarna, când temperaturile coboară și până la -15 grade Celsius, doar o parte dintre români să-și permită grade Fahrenheit, știut fiind faptul că -15 grade Celsius înseamnă +5 grade Fahrenheit. Nu este normal ca unii să stea în frig în timp ce alții să stea la căldură, doar pentru că își permit grade Fahrenheit.

Am decis să luăm această măsură pentru că a venit timpul ca toți românii să beneficieze de temperaturi pozitive pe timp de iarnă – a declarat Viorica Dăncilă în cadrul unei conferințe de presă în care a fost anunțat proiectul Ordonanței de Urgență.

Mai mulți reprezentanți ai opoziției au criticat imediat măsura ca fiind una populistă, singurul ei scop fiind acela de a cumpăra voturile unor categorii de persoane cu venituri mici.

Chiar și președintele Klaus Iohannis a atras atenția asupra faptului că Bugetul nu permite o astfel de măsură și că aceasta, odată implementată, ar duce la o creștere a deficitului peste limita admisă la nivelul Uniunii Europene.

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare