În timp ce noi toți stăm cu ochii pe monitoare și TV ca pe butelie, să aflăm ce și cum se întâmplă cu coronavirusul, unii băieți deștepți dau din coate și se mișcă cu mare talent.

Încă nu-i tocmai oficial, în sensul de semnat și parafat, dar urmează, zic sursele noastre. Adică e sigur, ca să zicem așa. Băieții care adună gunoaiele de la Blaj – Financiar Urban, marii bugetofagi din siajul pesediștilor de la Pitești, alde Pendiuc și alții – vor primi aprobare să-și aducă gunoaiele, temporar, la Alba Iulia. Mdap, fix așa. Pe șoseaua de centură, pe terenul domnului Petre Constantinescu. De altfel, v-am mai zis noi de varianta asta în urmă cu ceva vreme. Căci, acolo, pare-se, există o autorizație de mediu încă de pe vremea când Salprest era în plin avânt. Și, cu toate că cei de la APM Alba le-au sugerat, de mai multe ori, să caute ceva mai aproape de Blaj – pentru stație de transfer, căci depozitul va fi unul temporar, în regim de ținut deșeuri 24 de ore – băieții ăia insistă că aici.

Adică, să înțelegeți și mai bine șmechereala. Petre Constantinescu le-a închiriat terenul celor de la Financiar Urban. Din sursele noastre, cu vreo 2.000 de euro pe lună. Iar când băieții de la Polaris – care erau cu licența suspendată pentru rampa aia infectă de la Bărăbanț – căutau soluție, domnii ăștia le-au cerut nici mai mult nici mai puțin de 25.000 de euro lunar!! Adică vreo 300.000 de euro anual, care, firește, ar fi trebuit băgați în prețul colectării. Adică i-am fi plătit noi, toți cei din Alba Iulia. Vă dați seama ce super business, să închiriezi cu 2.000 și să subînchiriezi cu 25.000 pe lună. Bașca, să se și urgenteze avizul de mediu. Că acolo era miza, căci, dacă e pentru Alba Iulia, se mișcau cei de la APM mai cu talent.

Acum, cei de la Polaris au renunțat, normal, la varianta aia. Că erau prea mulți bani. Asta nu i-a oprit însă pe cei de la Financiar Urban să-și înceapă treaba. Căci, așa cum am arătat aici, ei deja duc acolo gunoaie. Așa, mai pe șuștache, dar duc. Desigur, atenția nedisimulată a Gărzii de Mediu e ocupată cu altele. Ochi de vultur când vine vorba de Alba Iulia, miopie grosolană când e vorba de alți operatori.

Ce se întâmplă însă cu gunoaiele de la Alba Iulia? Știm, e criză și suntem prinși cu altele, dar mai țineți minte cum se jura pe roșu Paul Voicu că rezolvă problema? Eh, au trecut deja cele 60 de zile în care trebuia rezolvată problema. Și, de când cu coronavirusul, nu mai stă nimeni cu ochii pe gunoaie.

Ce-i drept, atât cei de la Polaris cât și Primăria au căutat soluții. Au venit cu câteva variante, niciuna bună însă. Partoș, o prostie. Pe centură, unde vor duce cei din Blaj, ar fi fost o prostie pentru că era exagerat de scump. La Galda nu era ok. Iar la Bărăbanț nici atât. De fapt, stați așa!

Că, ce să vezi șmecherie, cel de la Bărăbanț, rampa aia, acum că a fost pusă la punct, poate funcționa fără probleme. Mdap. Acele 60 de zile acordate au fost așa, un fel de înțelegere, pe de o parte între firmele private – Polaris și cei cu vagoanele, vecinii, care erau vădit deranjați de rampă, și girată așa, simbolic, de autorități. Mdap, pare-se, legal, rampa de la Bărăbanț poate funcționa liniștit în continuare.

Pe de altă parte, zic sursele noastre, cei de la Polaris au găsit deja o altă variantă. Au cumpărat teren, în the middle of fucking nowhere, și s-au apucat de amenajat locul, astfel încât din 20 aprilie să poată deschide o nouă rampă. Una care să nu supere pe nimeni. Că deh, cineva – altcineva – trebuie să facă și ce a promis Paul Voicu că face, că el e acum ocupat cu altele.

Acum, însă, mingea e în curtea celor de la APM și, mai ales, Garda de Mediu. Adică, legat de avizul dat celor de la Financiar Urban – pe care se pare că-l vor da, că deh, n-au ce face legal. Și uite așa, ne vom trezi cu gunoaiele din Blaj poposind în Alba Iulia, în drum spre Argeș. Și, mai apoi, în funcție de ce vor face cei de la Garda de Mediu. Atât legat de cei de la Financiar Urban cât și de cei de la Polaris. Și de alții, căci – poate nu știați, dar avem în Alba Iulia și depozit care are licență pentru deșeuri periculoase. În fucking intravilanul orașului! Dar vă povestim noi de alea altă dată.

Până atunci, Garda de Mediu, aveți legătura.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile