Marți, 26 Aprilie 2016 20:58

Plouă, vreme de numărat bani și vizionat clipuri cu Mircea Trifu

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mă seacă, nene, vremea asta. De cînd cu campania electorală în afara perioadei de campanie electorală, pînă și primăvara s-a stricat la stomac. Noroc cu domnul omul candidatul independentul Mircea Trifu, zis “bufonu’ cei-i vrea locul lui baronu’”, care mai postează cîte o tîmpenie pe youtube. Mă rog, postează ambalajul de slănină pentru el, unde mesajele sale video sînt văzute, în medie, de vreo sută de oameni. Că deh, face ambalajul de slănină un trafic de rupe pisica.

Dar, să revenim la Mircea Trifu, rămas să se bată singur cu baronul Hava, după ce Dan Tudor și-a luat țeapă de la oamenii din Primărie, care nu i-au zis că are nevoie de 1.000 de semnături, pentru că Alba Iulia e municipiu, în timp ce el s-a luat după lege și a strîns mai mult de 1% din numărul celor înscriși pe listele de vot.
În primul și în primul rînd vreau să-mi cer scuze pentru că am zis că Mircea Trifu nu are idei. Are. Atîta că-s niște idei cretine. Dar le are. Le plimbă cu el, le mai mîngîie pe creștet, le dă cu bicileta, le mai zice pe unde apucă, doar doar se vor transforma în idei mediocre. Sau, de ce nu, în idei bune.

Înainte să înceapă campania de dinaintea campaniei, cînd ne mai întîlneam pe la bar și mă tot bătea la cap și întreba de ce nu-l susțin, i-am zis că nu susțin pe nimeni, iar pe el nici atît cît îi susțin pe alții, pen’că e varză și n-are habar despre nimic. Că nu-i suficient să fi traficat niște terenuri pentru a fi cabapil să administrezi un oraș. Dar, pentru că insista cu seriozitatea campaniei lui - pe atunci încă mai speram că o face la mișto, ceea ce aș fi putut înțelege și chiar susține - l-am întrebat ce proiect are el pentru oraș, ce vrea el să facă dacă ajunge primar? Și mi-a răspuns, senin ca o zi de iulie, că proiectul lui e să facă un parc lîngă pădure.

Ei, pare-se, omul și-a mai cizelat prostia și acum vrea să facă o “pădure parc”. Adică, să transforme pădurea de pe Mamut într-o pădure parc. Hă hă hă! Da, da!

“O să încerc în toată perioada asta care urmează, să fac o inventariere a tuturor aleilor astea superbe care sînt prin pădurea asta minunată” - zice Trifu în clip, în timp ce pedalează precum Lizuca prin Dumbrava Minunată, acompaniat de Patrocle. Sau, poate că vorbește singur, nu-i clar.


“Știi foarte bine că visul meu, și unul din proiectele mele ar fi să transformăm toată pădurea asta Mamut în pădure parc”. După care mai zice ceva despre domnul Pătrânjan, cel care se ocupă, pe o căruță de bani, de unul singur, de adminsitrarea Parcului Dendrologic - altă teribilă găselniță, prin care o bucată de pădure a fost făcută parc.

Dar, să aflăm și ce naiba e aia pădurea - parc, că parcul dendrologic știm cît costă: “Acuma să nu-și imagineze cineva că asta ar însemna un parc dendrologic. Din punct de vedere științific, pădurea parc îi definită ca o pădure cu un număr mult mai mare de specii de arbori, și atîta tot. Evident că aceste alei vor rămîne tot din pămînt, dar că vor fi amenajate și, ăă, o mult mai mare abundență de specii o să dea o arhitectură peisagistică ieșită din comun”.

S-a înțeles? Pădurea parc e o pădure cu mai multe specii de arbori, atîta tot. Iar dacă e abundență, are să se rupă de comun arhitectura peisagistică.
Deci, ce vrea Trifu să facă, dacă ajunge primar? Păi, să numere potecile de prin pădure și să planteze copaci, tot în pădure. Da, în pădure. Păi, nenea Trifu, eu zic să rămîi acolo, în pădure, și să numeri tu la poteci pînă te chemăm noi înapoi, să-ți dăm niște semințe de plantat. Bine?

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper