Marți, 19 Aprilie 2016 13:38

Pensia înaintea anilor de muncă. Jurnalul candidatului care nu candidează

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Toți ceilalți canididați, ăia de chiar candidează, vă promit tot felul de lucruri normale, cu toate că știm cu toții că nimic nu e și nu are să fie normal în Alba Iulia ori România. Așadar, de ce să-i alegeți pe ei, cînd mă puteți susține pe mine, care nu doar că nu candidez, dar vă promit anormalul?

Cu riscul certitudinii de a nu se fi întîmplat vreodată, vreau să vă promit că, sută-n mie, vorba aia, voi face ca pensiile să fie primite înainte de anii de muncă, și nu după, cum se întîmplă acum. Asta numai dacă nu mă alegeți pe mine primar.

Adică, să facem un calcul simplu: ieși la pensie la cît? La 60 și ceva de ani. Asta dacă apuci să mai ieși la pensie. După care mai trăiești, să zicem, 10 ani, hai 20 dacă ești mega norocos și n-ai fumat decît țigări bune, ai băut băuturi bune și ai ciumidit gagici mișto. Sau dacă ești prost grămadă, sinecurist cu simbrie de bugetar, că ăștia trăiesc mult.

Păi și, în cazul ăsta, nu-i mai bine, să zicem, să iei de pe la 20 - 25 de ani pensie, pînă pe la 40 - 45, după care să te integrezi și tu în cîmpul muncii. Cît vei mai fi trăit, normal.
Vă zic eu, în felul ăsta nu doar că reparăm o nedreptate istorică, dar reducem șomajul, revergorăm economia și facem să fie bine. În condițiile în care mulți români oricum nu prind pensia, nu ar fi o oare măsură de dreptate socială să facem în așa fel încît tot românul să o prindă? Și n-ar fi, oare, o dreptate să întoarcem puțin balanța? Adică, să nu mai tot cîștige statul din taxele plătite, iar mai apoi să nu-i mai plătească pensie lui X, care a mierlit? Ca să nu mai zic că, vorba aia, cît timp ești la pensie, de la 20 -25 de ani, pînă la 40 - 45, ai și tu timp să faci lucuri pe care la vîrsta la care e pensia acum oricum nu le-ai mai face. Păi, ziceți zi voi, cui îi mai arde de vizitat Thailanda ori Australia 70 de ani, cînd te-a rupt menopauza ori îți trebuie pastile albastre numai să poți face și tu un pipi cu boltă? Ca să nu mai zic că, timp de 20 de ani de pensie, are tot românul timp să umble să-și cauțe de muncă, ba chiar să învețe o meserie și să facă o leacă de experiență de viață.

Hai, să fie bine. Și pace în lume. Și pensii la tineri. Și să susțineți Negru, singurul candidat care nu candidează pentru fotoliul de primar de Alba Iulia. Negru pentru Alba!

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper