Luni, 18 Aprilie 2016 22:15

Panarama Papers. Ioan Dîrzu avea ascunse peste 200.000 de plase cu ulei, făină și zahăr într-un cont offshore

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noi documente făcute publice în cadrul proiectului Panarama Papers arată că lideul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, ar fi fost beneficiarul final a peste 200.000 de plase cu ulei, făină și zahăr, pe care se pregătea să le distribuie pe șuștache în campania electorală.

Întreaga operațiune prin care liderul PSD ar fi pregătit campania localelor din 2016 a implicat mai multe persoane și mai multe companii înființate în paradisuri fiscale precum Balomir ori Șpălnaca. În fapt, conform datelor făcute publice, Ioan Dîrzu ar fi depus, încă din anul 2012, aproximativ 4.000 de plase cu ulei, zahăr și făină, lunar, în conturile unei firme deținte de Mihaela Mih Dehelean, fosta directoare a APM Alba.

Din respectiva firmă, SC Camp Anias SRL din Balomir, plasele cu zahăr, făină și ulei ar fi fost transferate, prin mai multe facturi fictive, către o firmă offshore din Insulele Virgine, pentru ca mai apoi să fie plătite, drept compensație pentru diverse servicii, firmei SC Joscu M. H. Ltd, din Șpălnaca, firmă deținută de un apropiat al lui Ioan Dîrzu. În conformitate cu aceleași documente publicate în cadrul Panarama Papers, firma ar fi avut deja semnate mai multe contracte de prestări servicii cu diverși membri ai PSD Alba, aceștia din urmă fiind cei prin care plasele cu zahăr, făină și ulei ar fi fost disimulate în cadrul campaniei electorale.

Astfel, după ce informațiile au fost făcute publice în cadrul Panarama Papers, este foarte probabil ca în încercarea lui de a da plasă la populației, cu ocazia alegerilor, Ioan Dîzu și PSD Alba să se fi trezit că, de fapt, ei vor fi cei care vor fi luat plasă, încă o dată.

 

(evident, textul este o miștocăreală și trebuie tratat ca atare; orice asemănare cu fapte și plase reale este pur întîmplătoare)

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper