Joi, 07 Aprilie 2016 11:23

Panarama Papers. 15.000 de buletine de vot cu ștampila pe Mircea Hava au fost găsite într-un cont offshore

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Era o vreme cînd Mircea Hava cîștiga alegerile pentru Primăria Alba Iulia la mii de voturi distanță față de al doilea clasat în cursa electorală. Nimeni nu și-a pus însă întrebarea ce s-a întîmplat cu buletine de vot, cu surplusul cu care primarul se tot alegea în funcție.
Totul pînă în urmă cu cîteva zile, cînd parola de email a primarului a fost spartă de niște hackeri din Teiuș iar corespondența acestuia a fost făcută publică.

Se pare că Mircea Hava ar fi fost beneficiarul unui cont offshore, deschis la o bancă din Insula Mare a Brăilei, pe numele unei shell company creată de o firmă din Balomir, SC Cossac - Furseca SRL. În respectivul cont se pare că primarul își depozitase peste 15.000 de buletine de vot cu ștampila pusă în dreptul numelui său.

Nu este încă sigur dacă buletinele de vot urmau să fie folosite în cadrul alegerilor din luna iunie ori dacă acestea erau pur și simplu ținute acolo pentru a nu se plăti taxele și impozitele datorate statului, ca urmare a micilor, berilor și plaselor cu făină și ulei date în schimbul respectivelor voturi.

 

 

(evident, textul e la mișto și orice asemănare cu șmenuri reale este pur întîmplătoare)

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper