Marți, 01 Septembrie 2015 14:49

Cind in Consiliu e care pe care, rezulta lipsa de parcare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ședințele de Consiliu Local sînt, la Alba Iulia, un fel de piese de teatru absurd, cu vădite accente de ridicol. Se vine ca la liceu, la ora de sport, se discută mai mult pe lîngă subiect iar fiecare ales votează în funcție de ce-i dictează stăpînirea, fără să fi înțeles rațional ori logic de ce face ceea ce face. Unanimități pentru, rareori stricare de cîte o abținere, sînt rețeta votului. Asta în cele mai multe dintre cazuri.

 

Uneori, însă, atunci cînd astrele se aliniază și conjunctura interstelară permite, mai apar și mici abateri de la planul regizorului Mircea Hava. Desigur, dacă distinsul lider maxim al urbei, omul unic, de necontestat și neînlocuit, e prezent la ședință, derapajele sînt remediate din mers. Kim Jong Mircea le ține cîte un discurs, punctează la capitolul sofisme, zice ceva cu legea care îi obligă să facă așa cum vrea el, le spune clar și răspicat cum trebuie să facă, și mai ales de ce, după care toată lumea se conformează și lucrurile reintră în făgașul normal. Ba chiar, uneori, dacă există vreo scăpare la vot iar rezultatul nu e pe placul măritului Primare, se dă o dispensă, se face un dribling la lege și se reia votul. Astfel încît totul să fie bine, căci binele înfrînge.

 

Alteori, cînd El Mircea nu-i la ședință, plecat fiind cu treburi de interes planetar și urgent, pentru binele orașului, prin diverse țări străine, consilierii locali mai scapă puțin prin arătură și încep să deseneze pe lîngă conturul trasat de Stăpînire. Ba chiar, așa cum s-a întîmplat la ultima ședință de Consiliu Local, de vineri, 28 august, ajung să-l lase pe Don Mircea fără loc de înfipt steagul victoriei cheltuirii banului public.
Căci, așa cum scriam aici, Lord Mircea a făcut un fel de eveniment din recepția lucărilor din zona Centru, unde cei de la Elis Pavaje, o firmă oarecare, cu doar un milion de euroi au construit chiar și o parcare. Una modernă, cu barieră, cu tabelă electronică și toate cele. Ce mai, o adevărat mîndrie de parcare, cum nu vezi nici prin Paris, Șpălnaca ori Balomir.
Bașca, Hava și anunțase cum vor sta lucrurile, care va fi tariful de parcare, cum se va face accesul și toate cele. Atît că, ce să vezi, pare că l-a cam luat gura pe dinainte și s-a cam antepronunțat. Asta pentru că toate cele zise de Măria Sa Mircea urmau să fie validate de argații din Consiliul Local. Ceea ce, surpriză, nu s-a întîmplat.

 

De ce? Păi, în primul rînd pentru că, urmînd exemplul distinsului El Hava, 6 consilieri au lipsit și ei de la ședință. Mai apoi pentru că, în lipsa Regizorului, ședința a prins puțină aromă de circ iar propunerea venită din partea Liderului a fost amendată de consilerii din PSD.
A existat o mică discuție cu privire la cine poate cumpăra abonament în respectiva parcare, dacă pot lua locatarii din blocul învecinat sau pot lua și angajații firmelor ce-și desfășoară activitatea în spațiile de la parterul blocurilor. Mai apoi s-a discutat și pe tema perioadei în care se plătește și a celei în care nu se plătește. S-a dezbătut și pe tema tarifului aplicat și, în general, s-a pălăvrăgit o bună bucată de timp pe tema noii parcări.

 

Într-un final au fost supuse la vot două propuneri, una în forma editată sub îndrumarea lui Don Mircea și alta în forma revizută de știuleții opoziției. Una a primit zece voturi, alta șapte. Prin urmare, cum nici una nu a întrunit o majoritate, a fost luat un pește, i s-a pus problema parcării în coadă și acolo a fost lăsată pînă la o dată ulterioară.

 

Așa că, grație acestui brav Consiliu Local, ticsit cu nepriceputeni, parcarea din Centru, cea care, la pachet cu părculețul din fața magazinului hidos Unirea, a costat un milion de euroi, nu va putea fi folosită pînă cînd Consiliul Local nu-i va aproba modul de funcționare.
Dar, nu vă temeți, viceprimarii - prezenți la ședința de Consiliu - au anunțat că, special pentru problema parcării, va fi convocată o nouă ședință de CL, una extraordinară, în chiar săptămîna aceasta.

 

Pe cale de consedință, cei care vor să-și bage mașinile în noua parcare ar face de bine să înceapă și să se roage ca, la ședința extraordinară ce va avea loc pentru problema parcării, să-și facă apariția și El Lider Hava Maximo. Căci, după cum se vede, fără el nu crește nici iarba, nu răsare nici soarele, nu cîntă nici păsărelele și, evdient, nu se poate intra nici cu mașina în parcarea pentru care plătitorul de taxe a scos din buzunar un milion de euroi.
Haideți, stimați consilieri, că se poate. Să fie bine, să nu fie rău!

{fcomment}

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper