Luni, 05 Septembrie 2016 00:01

Futilități logice și administrative. Mircea Trifu și prostia ca formă de HCL

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dacă tot n-am ajuns la concertul Zadar, amînat și mai apoi anulat, am decis să fac un lucru cu adevărat în zadar. M-am înarmat cu tutun și răbdare, am decis să mă debarasez de orice prejudecată, după care mi-am aruncat privirea printre rîndurile ultimului proiect de hotărîre de consiliu local, inițiat de Mircea Trifu. Și, pentru numele Marelui Prieten Imaginar, ce experiență!

Mă gîndisem că poate am fost prea dur cu el, ca urmare a “susținerii” proiectului în ședința de Consiliu de marți. Incoerența proaspătului consilier ar fi putut fi pusă pe seama emoțiilor. Poate că era răcit. Poate era îndrăgostit. Poate îi mîincase cîinele speech-ul. Ar fi putut exista 100 de motive pentru delirul de marți.

Sincer, nici nu știu de unde să încep! Textul proiectului e... cum să spun: Fumez, ascult fado și, în pauzele de lectură - căci nu-i ușor de citit - îmi imaginez cum omenirea va fi dispărut, iar printre ruinele ei tot ce va fi fost păstrat are să fie acest proiect inițiat de Mircea Trifu. Îmi imaginez cum o civilizație superioară îl va fi găsit și, după ce-l vor fi citit, toate acele ființe superioare se vor fi sinucis în grup, căci viața nu mai are vreun sens după o așa lectură.

Dar, să purcedem la text. Trecem repede peste detalii (a se vedea imaginile) precum faptul că ar fi trebuit să aibă un aviz al “Comisiei Consiliului local pentru activități științifice, învățămînt, cultură, sănătate, protecție socială, culte, sport, agrement, turism și protecția copilului”. Pe bune?! Există o astfel de comisie? Și dacă da, pe lîngă culte, protecția copilului și sănătate, de ce n-au pus și astro-fizică acolo, sau măcar niște matematici neeuclidiene? Pfuai!

Trecem rapid și peste articolul 1, în care se zice simplu că data de 15 octombrie e declarată Ziua municipiului Alba Iulia, și ne oprim la punctul 2.

Ziua municipiului Alba Iulia va fi marcată de autoritățile publice centrale locale și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator și științific, consacrate istoriei patriei, precum și ceremonii militare specifice, organizate de Ministrerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și celelalte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională

Pfuau!!! WOW! În primul rînd, ce-s alea “autorități publice centrale locale”? Că, în lumea normală, alta decît cea în care există Trifu Mircea, autoritățile sînt fie locale, fie centrale, fie regionale. Dar nu și așa, și așa.
Apoi, acest proaspăt ajuns slujbaș al cetățenilor nu pare să înțeleagă cum funcționează administrația locală. Adică, Trifu Mircea a băut parcă apă după Dan Tudor, cel care propunea legalizarea drogurilor la nivel local. Cum naiba să vii cu o propunere în care un Consiliu Local hotărăște ce au ministerele de făcut? Cît, sincer, CÎT DE PROST trebuie să fii, ca să îți închipui că un amețit de Consiliu Local de Alba Iulia ar putea decide, prin vot, pe unde să organizeze diverse ministere parade?! Ca să nu mai zic de “celelalte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională”. WOW. Dacă lumea ar funcționa în logica lui Trifu, în 15 octombrie am avea parade militare ale SIE și SRI, ale SMURD și, de ce nu, ale angajaților Transelectrica. Căci și liniile de transport a energiei electrice țin de siguranța națională. Dar, nu-i bai, că doar e vorba de manifestări “cu caracter evocator și științific”. Plm, puțină știință nu strică la parada militară.

Punctul trei nu-și are sens, căci se referă doar la cui îi va fi fost comunicată hotărîrea, așa că trecem la expunerea de motive, adevăratul act de creație, marca Mircea Trifu.

Ziua de duminică, 15 octombrie 1922, va rămâne permanent în memoria românilor și a albaiulienilor. Pe data de 15 octombrie 1922 a avut loc încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca monarhi ai României unite la Catedrala Ortodoxă de la Alba Iulia”.
Siigur, memoria românului ține minte tot, mai ales că era duminică. Hehe.

“Încoronarea regelui Ferdinant și a reginei Maria va râmâne pentru totdeauna în inima albaiulienilor care, pe lângă mândria de a găzdui un asemenea eveniment, s-au ales cu unul dintre cele mai deosebite și cunoscute lăcașe de cult din țară și anume Catedrala Reîntregirii”.

Îmi și imaginez niște albaiulieni, pe la 1920, cum dezbăteau de zor și-și ziceau unul altuia: Băi, ce mîndrie, îți dai seama? Îi punem coroană Măriei Sale fix la noi, la Alba Iulia. Bașca, ne mai alegem și cu o catedrală.
Asta în timp ce alți albaiulieni, care nu erau regaliști, mustăceau pe la colțuri și-și ziceau: Lasă băi, dă-l în plm de Rege, măcar ne alegem cu o ditai biserica.
Ah, și probabil e vorba de “inimile albaiulienilor”, la plural. Știi cum zic, domnu’ Trifu? Un albaiulian, o inimă. Mai mulți albaiulieni, mai multe inimi. Un consilier, zero creier. Mai mulți consilieri, tot zero creier.

În anul 1920 era deja creată o comisie a încoronării, condusă de generalul Coandă și din care făceau parte mari personalități ale momentului precum George Enescu, comisie care a ținut în această formă până la abdicarea lui Avrămescu în 1921. Noul guvern condus de liberalul Ionel Brătianu a luat sub aripa sa organizarea evenimentului și a fost constituită o nouă comisie, al cărei președinte a fost Anghel Saligny, cunoscut pentru construirea podului feroviar Carol I de la Cernavodă, dar din care făceau parte și foști membri ai comisiei”.

Bravo! Bravo! Dacă textul ăsta era pentru corijența de la istorie, clasa a VI-a, aproape că ar fi luat notă de trecere. Aproape. Pentru că:
Constantin Coandă, printre altele fost președinte al Senatului și premier (președinte al consiliului de miniștri în ultima parte a războiului);
Pentru că “abdicarea lui Avrămescu”?! Cine să fie acest personaj pe care Mircea Trifu îl numește doar “Avrămescu”? Să fi fost și el un Rege, din moment ce a abdicat? Să fie oare vorba despre Gheorghe Avramescu?! Puțin probabil, căci acesta - deși participant la primul Război Mondial - era abia comandant de batalion la Bătălia de la Mărășești. Bașca, Avramescu - pe care l-ar fi asasinat NKVD-ul în ’45, a devenit cu adevărat o personalitate după cel de-al doilea Război Mondial. Cel mai probabil, Mircea Trifu a vrut să scrie Averescu. Adică, Alexandru Averescu, cel care a condus de trei ori Guvernul României, a doua oară între 19 martie 1920 și 18 decembrie 1921. Atît că noul guvern, de după cel de-al doilea mandat al lui Alexandru Averescu, a fost condus de Take Ionescu, și el un liberal, dar nu chiar Ion. I. C. Brătianu. Care Ionel Brătianu - deși premier în vreo 5 mandate - nu a condus Guvernul României în perioada 1919 - 1921, urmîndu-i lui Take Ionescu abia în ianuarie 1922.
Pentru că Anghel Saligny nu a construit ci proiectat podul de la Cernavodă, printre altele.

“Încoronarea de la Alba Iulia din 1922 a fost o sărbătoare de neegalat, descrisă pitoresc de cronicile vremii și imortalizată în numeroase fotografii. A reunit reprezentanți ai tuturor caselor regale din Europa”.

Of, dar ce încheiere pentru “descrierea situației actuale”. WOW. Nenea Trifu, dacă eram profesor de istorie și matale elevul meu, îți ziceam atît: Ne vedem la toamă! La mereu următoarea toamnă.

Acum, să trecem puțin și la partea cu “schimbări preconizate” de către distinsul consilier.

Prezentul proiect de hotărâre propune declararea zilei de 15 octombrie  -Ziua municipiului Alba Iulia, ca eveniment de o deosebită și sacră importanță pentru istoria națională a României moderne, o încununare a idealurilor de construcție națională și statalitate ale românilor din întregile regiuni istorice românești. Ziua Încoronării reprezintă pentru români, dar mai ales pentru Alba Iulia, instituționalizarea monarhiei constituționale a României Mari, o  monarhie care a domnit peste una dintre cele mai tinere și prospere state-națiune de după Primul Război Mondial. Alba Iulia a fost orașul istoric și de însemnătate pentru monarhia română, iar prezentul proiect de hotărâre dorește să oficializeze o cinstire și o recunoaștere a momentului istoric din 15 octombrie”.

Păi, și dacă nu-i și ziua orașului, Ziua Încoronării își pierde din semnificație? Mai apoi, instituționalizarea monarhiei constituționale s-a petrecut în 1881, odată cu cîștigarea Războiului de Independență. Dar, deh, detalii pentru nenea Trifu. Mai apoi, din nou, se va fi ignorat cumva ziua de 15 octombire ca Ziuă a Încoronării în cazul în care nu-i și ziua orașului? Care-i, în sens real, schimbarea pe care o astfel de hotărîre de CL ar aduce-o?

Și, în final, căci - deși nu s-ar zice - proiectul ăsta are și un final, să vorbim despre “impactul socio - economic”.

Existența unei date fixe pentru celebrarea municipiului Alba Iulia presupune alegerea unei date marcante din istoria acestui municipiu” - WOW! Just WOW! Existența presupune alegerea. Să moară Filosofița de apoplexie, nu alta!

Ziua de 15 Octombrie,  Ziua Încoronării primilor Regi ai României poate constitui un motiv suplimentar al asocierii municipiului Alba Iulia cu momente marcante  și cu adevărat importante din istoria românilor”. Hă? Ce? Nici măcar nu e ziua încoronării primilor regi ai României, căci, cum ziceam, primul rege al României a fost Carol I, care - după ce a fost domnitor o vreme - a devenit rege după ce România și-a cîștigat independența în 1881. Și, apoi ce motiv de asociere cu ce?!?! Pentru numele lui Marele Prieten Imaginar!!!!

Declararea acestei date ca Ziua Municipiului poate constitui un reper suplimentar pentru atragerea de turiști, pentru creșterea gradului de ocupare în unitățile turistice din Alba Iulia, dar și pentru creșterea și dezvoltarea afacerilor în Cetatea Alba Carolina cu efect direct în bugetul general al Municipiului Alba Iulia prin taxele și impozitele colectate”.

Mai dă-o în plm de treabă! Pe bune, nenea Trifu! Dă-o dracului de logică! Bun, hai că aia cu turiștii am înțeles-o, că au să vină o grămadă de oameni în iunie, iulie și august la Alba Iulia, ca să vadă ziua de 15 octombrie, dar cum cîcat cresc și se dezvoltă afacerile în interiorul Cetății dacă-i zicem lui 15 octombrie că e ziua orașului? Și, ce afaceri, că doar toate bine sînt împărțite între neamurile directorașilor și camarila primarului? Ne-am dar dracului, nu alta!

Ești bun nenea Trifu! Ești cel mai bun! Așa frumos le-ai zis în proiectul ăsta, ca cum în gura ta ar fi fost o carte de istorie! Ca cum în gura ta ar fi fost un manual de logică. Ca cum în gura ta ar sta esența politichiei. Ești un model și un exemplu! Ce nu înțeleg eu e următorul lucru: de ce n-ai și matale un doctorat? Poate două.

P.S. Există și un raport de specialitate. Bănuiesc că cel ce l-a întocmit a făcut-o la mișto, în spiritul și litera propunerii de HCL a consilierului Trifu Mircea. Căci, dacă e pe bune, administrația asta locală are o problemă mai mare decît Trifu Mircea. Dacă-i pe bune acel “raport de specialitate” (îl găsiți în imagini), atunci e clar ca lumina zilei că Primăria Alba Iulia e o Nirvană a proștilor, un loc de asceză pe invers, un univers în care imbecilitatea a devenit suprema artă și formă unică a existenței.

Comentarii   

0 #3 stem cells for penis 22-07-2018 01:29
Link exchange is nothing else however it is simply placing the other
person's webpage link on your page at suitable place
and other person will also do same in support of you.Also visit my blog post :: stem cells for penis: http://felixijkkk.ezblogz.com/6516983/penis-enhancement-pumps
Citat
0 #2 Alfonzo 16-05-2017 01:23
Loving the info on this internet site, you have done great
job on the articles.
Citat
0 #1 pilu 05-09-2016 15:40
Cine te-a pus sa aduci in discutie doctoratul ? I-ai dat o idee buna. Astia de la 1 Aprilie deabia asteapta candidati de teapa astuia. Au dat ei doctoarate la toti infractorii, ce ca mai dau la unul care nu stie pe ce lume se afla. Ma tot mir cum naiba Stalin nu are doctorat ? Sau nu stiu eu. Mari lipsuri am daca e adevarat.
Citat

Adaugă comentariu

Va rugam nu injurati! Poate veti gasi argumente, totusi!


Codul de securitate
Actualizează

JoomShaper