Fondurile europene, pretext pentru PNL să strângă rândurile în jurul lui Paul Voicu

Sâmbătă, 15 februarie 2020. Dimineața. O zi după cutremurul din PNL Alba, provocat de plecarea lui Gabriel Pleșa la USR.

Trezit din amorțeala unei eternități petrecute la butoanele județului, dublată acum de butoanele Guvernului, partidul reacționează.

Oficial, la sediul Camerei de Comerț și Industrie – un ONG cu pretenții de instituție publică de mare interes, condus încă de la începuturile civilizației de un domn pe nume Orzea – urmează să aibă loc o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ, pe tema fondurilor europene. La întâlnire va fi să vină însuși Mircea Hava, coborât din turnul de fildeș de la Bruxelles printre muritorii de rând, care încă folosesc leul pe post de monedă. Prietenia dintre Mircea Hava și Orzea este notorie, legendară chiar.

Ceea ce se anunța un eveniment oarecare, menit a mângâia ego-ul unui europarlamentar care vrea să creadă despre sine că e încă actual, s-a transformat într-o veritabilă „Apalachin meeting”. (google it!)

Rând pe rând, mașini cu mulți cai putere au adus la locul faptei o sumedenie de politicieni și bugetofagi. Plus o garnitură de afaceriști onești, care să dea întâlnirii aura de legitimitate.

Presa, desigur, n-a fost invitată. Cu toate astea, am mers până acolo. Și, desigur, n-am fost lăsat să particip. Că nu e pentru presă, că așa și pe dincolo. Domnul Orzea m-a luat în primire și, după ce a asociat fața mea bărboasă numelui, a început să mă conducă în ceea ce părea un balet al amenințărilor voalate. Niște sfaturi, dacă vreți – să nu le zic amenințări – despre cum ar trebui să mă port, să scriu, să fiu în general: ATENȚIE MARE. Și în tirada asta, aproape urlată, cu o venă ce pulsa rebelă pe gâtul oengistului, mi-a zis că dacă chiar vreau și vreau, dacă chiar vreau, el mă lasă să intru. N-am mai intrat, că, vorba aia, aveam geacă de piele – imitație – și nici nu mă prea știu cu bătaia, decât la încasat poate. De altfel, domnul Orzea îmi mai umpluse frigiderul cu delicatețuri în urmă cu ceva vreme, când mă sunase, supărat că apăruse numele fiicei sale într-un text – doamna câștigase un post în Primărie, pe un proiect, la care concurase singură – fiind fosta consilieră a lui Mircea Hava. Și atunci a fost, tot așa, un fel de recital de sfaturi. Acum, în timp ce plecam, urla după mine că degeaba am venit după bani, că de la el n-o să primesc bani – de parcă-i cerusem vreodată ceva. Lui sau oricărui alt bugetofag. Ce teatru ieftin de matracuc pe care prezentul l-a lăsat în urmă… Trist!

Am ieșit frumos și m-am postat la cafeneaua de lângă unde am așteptat, ceva mai bine de o oră și jumătate, până au ieșit oamenii de la întâlnirea cu pricina.

Așadar, fiți atenți aici listă de politicieni prezenți la o întâlnire despre fonduri europene:

MIRCEA HAVA – europarlamentar
PAUL VOICU – viceprimar cu atribuții de primar
ION DUMITREL – președintele Consiliului Județean Alba
FLORIN ROMAN – deputat
ALEXANDRU PERES – senator
ALIN IGNAT – secretar de stat la Ministerul Muncii
MITICA FULEA – vicepreședinte CJ Alba
NICOLAE ALBU – prefectul județului Alba
RAUL TUDUORASCU – consilier local cu atribuții de viceprimar
MARIUS COSTINAS – consilier local, avocat
MIHAIL DAVID – președinte PLUS ALBA și angajat la o firma
SERGIU VÂRTEI – mic șef la PLUS ALBA și avocat. Naşul lui Horea Hava, fiul lui Mircea, europarlamentar si organizator. Și totodată naș al unui membru Pro România, a ținut să-mi transmită la ieșire.

Ce treabă au băieții ăștia cu fondurile europene? Sigur, prezența lui Mircea Hava e legitimă. E europarlamentar și o astfel de întâlnire nu e ceva ce nu ar trebui să fie o chestie ieșită din comun. Însă, evident, ar trebui să fie publică, să aibă și presa acces. Căci, până la urmă, e vorba despre proiecte europene – cu bani europeni, care-s publici, de politici publice și așa mai departe.

Publicată de abnews.ro pe Sâmbătă, 15 februarie 2020

Ce treabă au, însă, cu fondurile europene alde Florin Roman, Ion Dumitrel, Alexandru Pereș, Alin Ignat și restul? Sau ce treabă au ei cu politicile publice de la nivelul Parlamentului European?

În raport cu politicile Parlamentului European, oricare dintre băieții ăștia de mai sus, au fix aceiași relevanță precum Ghiță Planetarul, care vinde flori la colț și cântă fals manele.

În fapt, întâlnirea asta a fost un veritabil exercițiu de forță al partidului, în fața bugetofagilor de lux și a altor afaceriști onești, că au fost și din-ăia câțiva. Partidul a făcut scut în jurul unui Paul Voicu rămas în derivă după plecarea lui Gabriel Pleșa la USR.

Toată floarea cea vestită a găștii PNL (mai mult PDL, dar hei), în frunte cu Mircea Hava, călărețul fără cal venit de la Bruxelles să salveze situația, s-a întrunit la ceea ce poetic aș putea numi un veritabil congres al traficanților de voturi.

Sărmanul Hava, după ce luni de zile i-a dat Paul Voicu ignore, acum trebuie să folosească evenimentele și numele lui, pentru a-l scoate pe ăsta micul din situația în care singur s-a băgat.

Publicată de abnews.ro pe Sâmbătă, 15 februarie 2020

 

Bașca, i-au invitat și pe micii șefi ai PLUS Alba, ca să bage bățul prin gardul alianței USR PLUS, în perspectiva viitoarelor alegeri. Pe Mihail David, președintele PLUS Alba, l-a chiar invitat Florin Roman puțin de-o parte, la ieșire, la un tete-a-tete extrem de amical. A fost, fără doar și poate, o reacție a establishmentului. Cu chiloții tremurând, gașca de partid și-a umflat mușchii.

Păcat de cei câțiva oameni de afaceri onești, pe care i-au băgat în toată porcăiala asta. Cei mai mulți însă au fost aceiași eterni bizișmenari legați ombilical de bugetele publice.

Și, dacă nu s-a înțeles clar că întâlnirea asta n-a fost, de fapt, una despre fonduri europene, ci a fost una în care „PARTIDUL” a vrut să dea un semnal de unitate afaceriștilor prieteni, precum și altora care nu-s musai din club, fiți atenți aici:

La o întâlnire despre fonduri europene nu participă, de exemplu, Simion Crețu – șeful Agenției de Dezvoltare Regională 7 Centru (el e din vechiul PNL).

Nu e invitat nici Dan Simedru, de exemplu, unui din șefii OIR POS DRU (și el tot din vechiul PNL).

Nu chemi tu toate organismele care se ocupă cu bani europeni, AFIR, APIA, OIR-urile, ADR-ul, dar îi chemi pe Roman, Dumitrel, Ignat, Albu (ăsta e prefectul) sau pe Pereș. Și, desigur, pe Paul Voicu  și Raul Tudorașcu, cei doi băieți pe care tocmai i-a lăsat Gabriel Pleșa în poziție de șah-mat.

Bravo, felicitări!

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile