Printre politicienii care n-au fost foarte impresionați de discursul președintelui Consiliului European, Donald Tusk, se numără și deputatul Florin Roman. Acesta și-a notat în jurnalul-program al marilor proiecte următoarele însemnări:

Vineri 11 ianuarie. De fapt, joi, cădespre ce scriu ierea ieri, și ieri ierea joi dacă azi e vinei.

Ieream la mine la cameră la otel, tocmai venisem de la Realitatea, de la o emisiune cu Rareș Bogdan, cel mai mare jurnalist care se este de când m-am lăsat eu de scris la presă la cel mai ziar local. Oh, ce vremuri…

Tot vineri, 11 ianuarie, imediat după joi.

Ieream obosit așea că me-am prăjit doi cârnați și mam pus să mă uit la Urania, la starea astrelor, când am dat pe un canal unde ierea transmis discursul la domnul Dolan Tusk, de la Ateneu Românesc.

Am urmărit cu atenție, da pe alocuri cu îngrijorare. A fost frumos, cât de cât, dar nu prea prea. Mea plăcut că a vorbit în română. Limba e importantă. E bine să te știi cu limbile. Mea plăcut că a zis de Hagi, de Ducadam, de Nadea Comănici, că a recitat versuri din Nichita Stoenescu, că a zis și de Miclea Eliade sau de Emir Cioran. Furmos, nu zic. Dar n-a zis nimic despre mine. De ce n-a zis? De ce? De ce?

Vineri, 11 ianuarie, înainte de sâmbătă. De fapt chear sâmbătă.

Mai mam liniștit. Am aflat că a învățeat discursul ca p-eo poezie. Nu e domnu Dolan Tusk de vină că nu a zis nimic de mine. Cineva de la PSDragnea ori de la statu perpendicular ia scos numele meu din discurs. Dar de ce na zis nimic de marile mele proiecte? De ce na zis de marile realezări? De ce? De ce?

 

P.S. Mea păcut mereu cârnații polonezi. Sau cârnații polonezi e oare crevruști? Chear așa, polonezii e cârnați sau e crevurști? Ia să scriu eu o interpelare pe tema asta…

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare