Inițiativa USR, „Fără penali în funcții publice”, care a strâns peste 1 milion de semnături din partea cetățenilor, urmează să fie dezbătută în Parlament, după ce a fost pusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Fără Penali în Funcții Publice mai face un pas. A ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

După mai bine de un an de amânări, în sesiunea extraordinară din prima jumătate a lunii următoare, Camera Deputaților va avea pe agenda plenului inițiativa “Fără Penali în Funcții Publice”.

Fiecare pas al acestui proiect a fost un efort uriaș facut de USR. În calitate de coordonator al campaniei, am stat împreună cu colegii mei în stradă săptămâni întregi pentru a strânge semnăturile necesare.

La final semnaseră un milion de oameni din toată țara. Un milion de români care cer ferm ca funcția publică din România să își recapete demnitatea.

“Fără Penali în Funcții Publice” e unul dintre proiectele care îmi sunt cele mai apropiate din toți anii de când sunt în politică. Și e unul din obiectivele majore ale USR.

Poate și de aceea majoritatea parlamentară a tras de timp cât a putut încercând să pretindă că nu aude vocea oamenilor. Asta deși în fiecare săptămână colegii mei din Biroul Permanent au cerut ca inițiativa să fie pusă votului în plen.

Cred că votul nu poate fi decât în favoarea inițiativei. Orice parlamentar va vota împotriva ei va trebui să explice oamenilor care l-au trimis acolo de ce insistă ca statul să fie parazitat de infractori – a postat Dan Barna, președintele USR, pe pagina sa de facebook.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile