Excursioniștii, primăria și combinațiile

Tot cu Mircea Hava și cu banii lui europeni au noroc băieții. Ca să mai stingă puțin din văpaia de spirite ce a cuprins PNL-ul, înțeleptul europarlamentar a decis să formeze iar o echipă de excursioniști, cărora să le ofere un weekend prelungit la Bruxelles. Așa, vreo trei zile, de azi și până vineri, cât să participe la niște vizite oficiale, la chestii, trestii și, mai ales, la un fel de șezătoare în care să-și înțeleagă fiecare locul și rostul în contextul următoarelor alegeri.

Evident, printre cei chemați, aleși chiar, se numără și numitul Voicu Paul. Ceea ce înseamnă că Primăria Alba Iulia a rămas pe mâini bune. Evident că nu ale lui Gabriel Lupea, proaspătul viceprimar, care n-a învățat încă nici drumul de la birou la casierie.

Oficial, omul cu ștampila e Raul Tudorașcu. Numai că, ceea ce Raul nu știe probabil, adevăratul om de la butoanele lui Paul Voicu e doamna Mariana G. Sau, mă rog, ea e omul despre care se zice că, șefă de cabinet fiindu-i, e coarda sensibilă a lui Paul Voicu, la care vibrează întreaga Primărie.

N-ați înțeles? Păi, în locul lui Voicu cel mai șef e, oficial, Raul Tudorașcu. Iar când Paul Voicu e în Primărie, șef de facto e doamna Mariana G. De unde și problema, că Mariana G. e șefa șefului și Raul T. e șeful în lipsa șefului, deci cine al cui șef e și când?

Acum, sigur, are să fie un sfârșit de săptămână frumos, în care toate prietenele Marianei G, reprezentante pe la diverse MLM-uri vor vizita Primăria, de va mirosi doar a iasomie de la Avon și panseluțe de la Oriflame.

Problema e însă alta. Căci, zic sursele noastre, ar exista un ordin plecat de la partid, pe toate unitățile din sistem, în care se zice că trebuie să o lase mai moale. Nu cu munca pentru partid ci cu activitățile de control și amendat. Adică, până după campanie, să verificăm mai așa, cu omenie, și să amendăm mai cu avertismente și minim cel mult. Cel puțin până după alegeri, cum ziceam. (Ah, cum credeți că l-au rupt în două pe italianul cu salmonella și stafilococ, două instituții la un loc, cu amenzi totale de 1200 de euro, văăăleu). Însă Mariana G e șefă peste șeful instituției, iar legătura ei cu partidul nu-i atât de clară și strânsă precum a lui Raul T.

Or, Doamne păzește și apără să o apuce pe Mariana G., în lipsa lui Paul, cheful de pus osul la treabă, de pus lumea la muncă….

Altfel, se anunță vreme bună, de primăvară, cu averse de scandal politic și tras de sfori în stabilit candidaturi și marcat locul politic. Vă mai zicem noi….

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile