Proaspăt ales europarlamentar, Mircea Hava și-a pregătit deja primul discurs pe care-l va rosti în forul de la Bruxelles. Reporterii abnews au reușit să intre în posesia acestui scurt discurs, atât în varianta lui în limba română, cât și în limbile franceză, engleză și germană, Mircea Hava dorind să facă o impresie bună încă din prima zi la noul său loc de muncă. Iată mai jos discursul, precum și varianta lui în franceză. Avec plaisir!

 

 

Doamnelor și domnilor, distinși colegi europarlamentari,

Mesdames et Massiozes, ques que nous avons prepare pour aujourd’hui

 

Ne aflăm astăzi în fața unui nou start pentru Uniunea Europeană. Un restart, dacă îmi permiteți.

Frère Jacques, Frère Jacques , Dormez-VoUE, Sonnez les matines! Big-Babu!

 

Sunt mândru să mă aflu printre voi și sunt sigur că vom reuși lucruri frumoase împreună.

Des yeux qui font baisser les miens, Un rire qui se perd sur sa bouche. Ici

 

Ne așteaptă o misiune grea. E un moment de cumpănă în care trebuie să analizăm corect problemele care le avem și care ne confruntăm, și să luăm soluțiile optime. Cu toții, care suntem aici, trebuie să luptăm pentru o Europă unită, pentru un viitor mai bun.

Voilà le portrait sans retouches, de l’homme auquel j’appartiens, quand il me prend dans ses bras, il me parle tout bas. Metnaint. Il me dit des mots d’amour et des mots de tous les jours. Et ça me fait quelque chose.

 

Vreau să le mulțumesc românilor pentru numărul mare în care s-au prezentat la urne și să-i asigur că voi lupta pentru a înfăptui toate lucrurile care le-am promis.

Il est entré dans mon cœur, une part de bonheur, dont je connais la cause, c’est lui pour moi, moi pour lui dans la vie. Merci.

 

Sunt singur că împreună vom reuși. Vreau, de asemenea, să-i asigur pe toți colegii mei europarlamentari de întreaga mea dedicare și de faptul că ușa mea e oricând deschisă pentru ei.

Des nuits d’amour à plus finir, un grand bonheur qui prend sa place, des ennuis, des chagrins s’effacent. Heureux, heureux à en mourir.

 

Împreună vom reuși! Așa să ne ajute Dumnezeu.

Ensemble nous réussirons! Dieu nous aide.

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)
0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile