Știu foarte bine că trăim într-o perioadă de criză, cu care niciunul dintre noi nu s-a mai confruntat vreodată. Știu foarte bine că există o presiune imensă asupra autorităților. Știu foarte bine că nu e acum momentul criticilor și a unor meciuri politice. Trebuie, cu toții, să susținem instituțiile și autoritățile în această perioadă.

A susține sistemul public, autoritățile, nu înseamnă însă că trebuie să asistăm impasibili și să privim, din case, cum indolența  și nepriceperea se simt ca acasă în bugetul local. Acum, și în perioada care urmează, trebuie să fim mai vigilenți ca oricând și să eliminăm orice risipă a banului public.

Este uimitor faptul că, de săptămâni bune, cetățenilor li se spune să stea în case, însă transportul public funcționează bine merci. E uimitor faptul că decretăm stare de criză, că interzicem deplasările, însă transportul public încă funcționează.

Nu-mi vine să cred că nimeni, dar absolut nimeni din Primăria Alba Iulia, nu s-a gândit că trebuie oprit, imediat, transportul public! Din punct de vedere medical, în contextul răspândirii acestui virus, Covid-19, autobusele sunt un veritabil pericol.

În plus, sistemul public de transport este, în Alba Iulia, unul extrem de scump. Exagerat de scump. Plătim, anual, 4 sau chiar 5 MILIOANE de euro din bugetul local pe post de subvenție. Aproximativ 10% din bugetul orașului este direcționat, de către această administrație, în conturile unei firme private, deținută de un bun prieten al Primăriei.

E de necrezut că, nici măcar în aceste momente de criză, în care cu toții trebuie să devenim mai disciplinați, mai calculați, mai economi, Primăria și firmele prietene n-au înțeles că trebuie să pună punct risipei.

Nu, nu vreau să cert administrația. Sunt vremuri de criză și trebuie să susținem autoritățile. Așa că am să îi rog, cât pot eu de frumos: sistați transportul public. Nu mai există nici un motiv, rațional, să avem autobuse pe străzi. Nu mai există nici un motiv ca sume imense din banii albaiulienilor, dintr-un buget care va fi greu încercat în perioada următoare, să fie direcționate către conturile unor firme prietene.

Sunt și suntem alături de autorități în aceste momente de criză, și vom ajuta cu tot ce putem. Însă nu pot, nu putem, și nu vom susține niciodată risipa banului public, nici în situații normale și, cu atât mai mult, nu trebuie să permitem această risipă în vremuri de criză.

Emil Popescu, USR Alba Iulia

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile