Viitorii chimiști albaiulieni s-au pregătit în Spania. Elevii Colegiului Tehnic Apulum au desfășurat practica în cadrul unui Proiect Erasmus+

Câțiva dintre elevii Colegiului Tehnic Apulum din Alba Iulia au participat, la începutul acestei luni, la activități de pregătire desfășurate în instituții de formare și companii  private din Valencia, Spania. Activitatea derulată sub forma pregătirii practice profesionale a vizat dobândirea de aptitudini și experiențe la locul de muncă și a fost organizată în cadrul mobilității specifice proiectului Erasmus+ „Performanță profesională pentru piața europeană a muncii”.

Tinerii sunt elevi în clasa a XI a de chimie industrială la Colegiului Tehnic Apulum Alba Iulia, calificarea profesională – Tehnician chimist de laborator și au fost însoțiți de profesorul Adreia Mihalca. Activitățile practice au fost derulate sub îndrumarea partenerului de primire Anticimex 3D Sanidad Ambiental. Activitățile din cadrul acestei mobilități au vizat dezvoltarea competențelor specifice calificării – tehnician chimist de laborator, prin învățarea la locul de muncă și consolidarea competențelor lingvistice.

“A fost o oportunitate extraordinară de formare pentru elevi și aceasta i-a ajutat să beneficieze atât din punct de vedere social și educațional, cât și lingvistic şi cultural. Prin aceste activități, elevii colegiului nostru au avut ocazia să intre în contact direct cu civilizația și cultura spaniolă, să cunoască și să înțeleagă mai bine valorile europene și să își îmbunătățească abilitățile personale, interculturale și de comunicare”, a explicat profesorul Adreia Mihalca.

Scopul proiectului este în primul rând acela de a contribui la pregătirea practică a elevilor însă și de a îmbunătăți competențele de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională și a competențelor sociale. “Cunoștințele și competențele cheie în domeniul Chimie industrială / Tehnician chimist de laborator pot fi de un real folos elevilor, facilitând tranziţia acestora de la şcoală la locul de muncă. Activităţile desfăşurate au vizat în același timp dezvoltarea abilităţii de adaptare la schimbările survenite în contextul socio-economic naţional şi internaţional, formarea de valori şi atitudini care să le permită tinerilor să se adapteze într-o societate aflată în plină evoluţie, să muncească şi să trăiască într-un mediu multicultural”, a precizat și coordonatorul de proiect Dana Comșa.

Adolescenții albaiulieni au avut ocazia să își formeze o imagine realistă asupra pieței muncii din Europa, să își valorifice cunoştinţele teoretice într-un context real și motivant, să iși consolideze abilitățile profesionale la standarde europene și, de asemenea, să își îmbunătățească abilitățile de utilizare a tehnologiei electronice ca instrument de lucru pentru pregătirea de specialitate, pentru performanța școlară și, de asemenea, pentru creșterea șanselor de a ocupa un loc pe piața muncii.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile