Pompilică Vladimir Popescu, absolvent al unui liceu din Alba Iulia, a reușit să obțină doar nota 2,68 la examenul de Bacalaureat. Înainte de examen, Pompiliu avea planuri mari. Sprea să ia o notă bună, cu care să se poată înscrie la Drept, la Universitatea 1 Aprilie 1918, chiar și la secția de Educație Fizică și Sport.

Asta e, frate, ce să mai fac acum? Nu mă așteptam la notele astea, care le-am luat la Bacaloreat, da’ de ce să mint, nici nu mai m-am omorât io cu învățatul în ultimile săptămâni. De cîte ori vroiam să învăț, și chiar vroiam, ierea prea cald. Da’ am zis că poate merge la bulan, poate am o țîră de noroc, mai ales că tata e director. Nu zic, poate că mai am greșit și eu, da’ sigur nici n-a înțeles bine profii ăia de a corectat ce am scris eu în răspunsuri, că vedeți bine ce calitate are profesorii din ziua de azi – ne-a declarat Pompiliu, sau Pompi, cum îi spun prietenii.

Nu mai mă duc la nicio facultate acum. Ce, să stau acuma toată vara ca să mai învăț să iau examenele care le-am picat? Voi nu vedeți că e vară? Dă-le în colo de facultate, că le rezolv eu după. Acum m-am decis ca să mă înscriu la partid. Că ca să mă implic și eu, că nu așea zice lumea, că ca să ne implicăm tineretul? Așa fac. Mă duc și mă înscriu la partid, și după rezolv eu și cu facultatea și cu diplomele. Ce, aia e problema, diplomele? Alea le iei unu-doi după ce ai luat funcție de la partid, n-ați văzut?

Nu m-am decis încă care partid să-l aleg. Eu am zis că la PSD, că are Guvernul, dar tata mi-a zis că mai bine la PNL, că ei e mai șmecheri în Alba și că e mai pe val PNL-ul. Oricum nu e diferență. Eu nu mă știu cu doctrine și cu platforme și proiecte, că eu doar vreau să fac să fie bine. Că tata, care e director, și e și la partid, el știe mai bine că care partid e mai bun – a mai declarat Pompi.

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare