Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost demisă din funcție de către Premierul Viorica Dăncilă, ca urmare a declarațiilor făcute de aceasta în legătură cu cazul fetelor dispărute de la Caracal.

Ecaterina Andronescu declarase, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Antena3, că ”eu am învățat de acasă să nu mă urc cu străini în mașină”, în cadrul unei discuții despre Alexandra, minora de 15 ani, răpită, sechestrată și presupus a fi fost ucisă de către Gheorghe Dincă, cu care se urcase în mașină,  la ocazie înspre Caracal,

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal, a postat Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat că nu a fost sunată de Viorica Dăncilă și că a aflat despre demiterea ei de la televizor.

Favorit pentru preluarea interimatului Educației este Daniel Breaz, ministrul Culturii.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare