E murdară fereastra sau ochelarii mei? Șterg cu spirt, oțet sau soluții profesionale ?

Amintirile copilăriei te conving că mama folosea oțet atunci când curăța geamurile. Mirosul înțepător era asociat și cu sunetul scârțâitor pe care îl făceau ziarele vechi când frecau sticla să devină “cristal”. Deci așa trebuie făcut dacă vrei să ai geamuri curate! Internetul te ajută în prezent și cu alte soluții – Spirt, Coca Cola, suc de lămâie, apă pură, praf de stele, adunat în batistă de mătase naturală, cu pene de cuc, fix la miezul nopții (Asta e clar, cea mai bună soluție! Testată! sic.) Doar că…

Doar că internetul e folositor doar pentru altele (cum ar fi să îți facă educație sexuală, sic.) și mai puțin în privința soluțiilor de curățenie. În realitate spirtul se utilizează ca antiseptic față de bacterii, oțetul e bun în salate, praful de stele… nu prea stă în batistă și așa mai departe. Dacă vrei să cureți geamurile folosește o soluție profesională pe bază de amoniac și o lavetă de calitate (asa cum ți-am explicat deja aici).

Ca de obicei, atunci când facem comparații, prima impresie este că totul e o păcăleală consumeristă. În varianta clasică, o sticluță de MONA sau un oțet (de mere, sic.) costă maxim 5 lei, ziarele vechi cel mult 50 de lei abonamentul lunar, iar munca e gratis, pentru că e prestată în regie proprie. O soluție profesională, pe bază de amoniac, poate ajunge chiar și la 50 de lei litrul, la care mai adaugi cei 70 de lei dați pe laveta profi și munca. Diferența e clară. Dar nu la fel ca geamul curățat. Știm cu toții ce iese sau mai exact ce nu iese când dai cu spirt sau oțet și freci cu ziare. De muncă nici nu mai amintim.

În cealaltă variantă, nu trebuie decât să îți folosești întâi inteligența și cunoștințele de matematică de clasa a 4 a și apoi bunul simț. Găsești pe piață soluții profesionale concentrate, care după diluare, ies chiar la sub un leu litrul, iar laveta o cumperi odată și o folosești la mai multe curățări. În plus, o soluție cu adevărat profi poate fi utilizată și pentru inox, ceramica, dar și alte suprafețe lucioase. Aceasta nu pătează și nu implică vreun echipament de protecție. Poate cel mai important aspect – munca se reduce la jumătate, iar suprafețele sunt mut mai protejate de murdărirea viitoare (deci costuri mai mici și mai puțin de muncă).

Dar, pentru cele mai bune rezultate, deschide o butelie de vin, așează-te la umbra și cheamă profesioniștii să se ocupe.

Cea mai bună soluție de curățat geamuri. Pe bază de amoniac, cu microparticule și formare de peliculă de protecție pe viitor; produs concentrat, în recipient mare (2-3-5 litri), cu agremente europene. Preț aproximativ: între 90 și 240 lei/litru de soluție concentrată.

Curățenie geamuri cu produse, accesorii și personal profi – aproximativ 8 lei metrul pătrat.

Alege în cunoștință de cauză !

Material susținut de SCleaning

Mail: scleaning123@gmail.com 

Telefon: 0749 549 983

Facebook: Scleaning

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile