În urmă cu aproape o lună scriam textul ăsta, în care arătam cum moartea e o super profitabilă afacere și cum o sumedenie de firme scot milioane anual, fără ca măcar să presteze activitatea asta legal.

Discutasem atunci cu Diana Mârza, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba, instituție în care era afișată o listă cu o sumedenie de firme prestatoare de servicii de pomepe funebre, dar care însă nu funcționau legal.

Discutasem și cu Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, care ne-a explicat situația la zi, precum și măsurile pe care instituția pe care o conduce le ia pentru a se asigura că legislația în vigoare este respectată.

Desigur, problema e departe de a se fi rezolvat. Însă iată că se fac și cîțiva pași înspre ceea ce trebuie. Între Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Direcția de Sănătate Publică – instituții aflate în aceeași curte – există colaborare iar DSP a transmis către Spital lista cu firmele autorizate. Și, pe măsură ce altele se vor autoriza – căci din cele peste 20 de firme care activează în prezent în Alba, una singură are autorizație – și implicit toate dotările tehnice necesare –  va actualiza lista și o va transmite către Spital.

[pdf-embedder url=”http://www.abnews.ro/wp-content/uploads/2019/03/SCAN2019-3-70008.pdf” title=”SCAN(2019-3-7)0008″]

Asta ca să știe și Spitalul căror firme le poate permite să opereze în instituție, să nu se trezească că vine unii afaceriști cu căruța sau cu dacia-papuc să ridice cadavre, că se permit autopsii făcute în prin bucătării ori spații improvizate. Și că, în general, nu mai trebuie ca sistemul ăsta să funcționeze pe sistemul ”las că merge și așa„ doar pentru că mortul nu se poate plânge de serviciile pe care firmele neautorizate le prestează.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare