Direcția de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat în cazul pacientului bolnav de SIDA, decedat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Firma care a efectuat transportul riscă o amendă între 5.000 și 10.000 lei. Despre suspendarea autorizației nu poate fi vorba, din moment ce firma nu este autorizată de DSP Alba.

Pe de altă parte, din discuțiile avute cu directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, acesta ne-a confirmat că, în cursul zilei de astăzi, a avut mai multe discuții cu doamna manager al Spitalului Alba, Diana Mârza, și că a retransmis lista firmelor autorizate DSP, precum și măsurile care se impun, din punct de vedere legal, pentru ca pe viitor să fie evitate astfel de situații.

De altfel, cum cazul spitalului din Alba Iulia nu este singular în județ, DSP Alba a trimis deja o notă informativă către toate unitățile din județ:

Bună ziua, va rog sa nu predați persoane decedate DECÂT FIRMELOR AUTORIZATE DSP CONFORM LEGISLAȚIEI ÎN VIGOARE! Lista firmelor autorizate se regăsește pe site-ul DSP Alba, asa cum prevede legea. Necunoașterea legislației nu ne absolvă de sancțiuni! Va mulțumesc pentru înțelegere! – se arată în nota informativă transmisă de DSP Alba către toate unitățile spitalicești din județ.

În plus, Alexandru Sinea ne-a declarat că va transmite o notă informativă și către toate primăriile din județ, pentru a-i informa cu privire la firmele autorizate de către DSP Alba pentru a efectua activități de pompe funebre, astfel încât populația să fie informată corect atât de normele legislative în vigoare cât și de opțiunile pe care le au la dispoziție, pentru a nu se ajunge în situații neplăcute în care persoanele apelează la firme care nu sunt autorizate.

În același timp, DSP Alba va lansa o serie de controale la toate firmele de pe raza județului care desfășoară activități în domeniu, mai exact la cele care au trecut pompele funebre în domeniul de activitate.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile