DSP Alba va începe efectuarea testelor pentru depistarea Coronavirusului Covid-19, asta după ce rezultatele obținute de laboratorul de testare Covid -19 al Direcție de Sănătate Publică Alba au primit rezultate identice cu cele realizate în paralel de laboratorul din Cluj-Napoca.

”Ca urmare a acestor rezultate, linia din Alba este calibrată și poate începe testarea în timp real. Am demarat deja procedurile pentru introducerea în lista laboratoarelor care vor primi bani de la bugetul Ministerului Sănătății pentru kituri. Cu alte cuvinte, laboratorul DSP Alba va fi inclus în lista laboratoarelor naționale subvenționate de Ministerul Sănătații cu sume pentru kituri de testare”, a declarat Alexandru Sinea, directorul executiv al DSP Alba.

Laboratorul va funcționa cu două linii în paralel, pe două schimburi, în două ture pentru a crește numărul persoanelor testate. Personalul medical va avea prioritate în testare.

”Primii care vor fi testați sunt medicii și personalul medical al Secției de primiri urgențe, pentru ca aceștia să fie protejați 100%. Ne dorim să testăm întregul personalul medical, să-l protejăm cu prioritate. Pentru început, vom testa cadrele medicale din județ, apoi persoanele care îndeplinesc criteriile impuse la nivel național. Nu se pot efectua teste la cerere, pe bază de solicitare sau contra cost”, a continuat Alexandru Sinea.

Vor fi testați cu prioritate cei care au simptomele infectării cu coronavirus și cei care au avut legătură directă sau indirectă cu vreun focar major din afara granițelor țării. Linia de testare a Spitalului Județean de Urgență Alba este în curs de amenajare, montare și va funcționa în paralel cu cea a DSP Alba, în cadrul laboratorul DSP Alba care este acreditat MS și RENAR.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare