Direcţia de Sănătate Publică a județului Alba a publicat cele mai recente informaţii privind pandemia de covid-19 în judeţ.

Date valabile pentru ziua de joi, 15 octombrie 2020:

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 133 de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în judeţul Alba.

Situaţia infectărilor de la începutul pandemiei în judeţul Alba:

3.133 persoane pozitive (133 persoane infectate în ultimele 24 de ore)
1.486 persoane vindecate
96 decese.

Joi, 15 octombrie, în Alba au fost prelucrate 1.436 probe, numar record de teste prelucrate într-o zi în judeţ (1.006 teste la DSP şi 430 la Spitalul Judeţean de Urgenţă).

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 91.010.

DSP Alba face face următoarele precizări: „24 din cele 133 de cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a 2 noi focare izbucnite în 2 centre rezidențiale pentru îngrijirea persoanelor varstnice de pe raza județului Alba. Primul focar cuprinde 19 persoane din cadrul unui centru rezidențial privat. Aici, în urma anchetei epidemiologice, a reieșit că persoanele pozitive sunt asimptomatice, starea lor de sănătate urmând să fie monitorizată de medicul de familie. Celălalt focar cuprinde 5 persoane (3 angajați și 2 beneficiari) și se află în administrarea unui UAT din județ. Focarele din astfel de centre sunt exceptate de la calculul incidenţei.

Cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, la ora 13.00, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la data transmiterii informării.

Distinct de aceste seturi de date, în metodologia de calcul al indicelui de incidență raportat la ultimele 14 zile, Direcțiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcție de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

Astfel, incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta.

Evidența cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicația informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare și, ulterior, constatate rezultatele pozitive”.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile