În următoarea ședință de Consiliu Local, Mircea Trifu va depune două proiecte de Hotărîri de Consiliu Local realizate împreună cu colegii din Alianța Națională Alba, partidul local pe care l-a înființat alături de mai mulți membri ai Asociației Alba Infrastructură.

Un prim proiect se referă la obligativitatea administrației locale ca, în cadrul fiecărui plan urbanistic aprobat în viitor, minim 3 – 5 procente din suprafața cuprinsă în plan să fie destinată folosinței publice. Mircea Trifu motivează inițiativa prin faptul că, în majoritatea cartierelor aflate în dezvoltare – fiind vorba de terenuri private – se construiesc doar locuințe.

Cu alte cuvinte, Mircea Trifu acuză actuala administrația că a permis o dezvoltare a orașului fără să ia în calcul nevoile ulterioare ale cetățenilor care construiesc locuințe în anumite zone, precum școli, terenuri de sport sau parcuri și că în anumite cartiere nu mai există, acum, posibilitatea construirii unor astfel de clădiri și spații edilitare.

Un alt proiect pe care acesta îl va depune în cadrul ședinței următoare se referă la construirea unei parcări subterane și etajare în cartierul Arnsberg, în fața blocului 3A3, vis-a-vis de fosta centrală termică.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare