Pe Dorin Nistor, primarul din Sebeș, și Vasile Macarie – unul dintre cei mai discreți multimilionari din Alba, îi leagă o lungă și frumoasă prietenie. Și, așa cum am scris noi într-un text aici, în urmă cu cîteva zile, prietenia asta e nu doar lungă și frumoasă, dar e și foarte profitabilă. Căci Dorin Nistor, în calitate de șef al administrației Sebeș, a decis ca Primăria să facă un schimb de terenuri cu milionarul Macarie. Mai exact, o pîrloagă a lui Macarie, situată la dracu în praznic, pe o altă pîrloagă, a Primăriei, dar extrem de bine poziționată, în prelungirea moșiei lui Macarie, Mercur/Alegria Spa, de pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș.

Ei bine, după minunatul schimb de terenuri, domnii Dorin Nistor și Vasile Macarie s-au gîndit că momentul e numai bun să-și ia o vacanță. Împreună cu soțiile, cei doi au decis să se plimbe puțin pe Adriatica, prin Croația, pe un mic yacht. Că doar nu vă imaginați că dau milionarii la vîsle.

Probabil că la ora la care publicăm acest text, Dorin și Vasile – care s-au pornit ieri spre Croația – s-au îmbarcat deja pe yacht și servesc primul păhărel de ambrozie. Desigur, skipperul-ul lor, un alt mic om de afaceri fin Alba, pasionat de bărci, a ajuns înainte. Că, mna, așa a fost închiriat yachtul, din 2 și pînă în 10 august.

Desigur, toată vacanța asta vine ca o cireașă pe tortul combinației imobiliare, ca un veritabil quid-pro-quo al manevelor dintre politică, administrație și afaceri cu bani și bunuri publice.

Pe de altă parte, însă, din ce ne șoptesc sursele, nu-i chiar prima vacanță pe care domnii Macarie și Nistor o fac împreună. Ceea ce e, pînă la urmă, normal, că doar nu poți fi prieten numai atunci cînd jumulești bugetul Sebeșului. Dacă ești prieten, atunci ești prieten și la bine și la mai bine.

Toată bucuria asta a datului cu yachtul pe Adriatica și plimbatul prin Croația, care va ține pînă în data de 10 august – că pînă atunci au închiriat ambarcațiunea – se petrece însă destul de ciudat. Căci, ce să vezi chestie, Dorin Nistor a convocat o ședință de urgență a Consiliului Local Sebeș pentru ziua de luni, 5 august.

Adică Nistor a convocat ședința, a propus proiectele – despre care vă zicem noi altă dată – după care s-a luat la braț cu prietenarul Macarie și au plecat să se dea cu yachtul. Dacă nici asta nu înseamnă responsabilitate, seriozitate în administrație, dedicare și respect pentru cetățeni…

5
Lasa un raspuns

avatar
2 Subiecte de comentariu
3 Rasunsuri
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Autorul comentariului
Cezar Popa-DrăgușSebesul furatAngieCosminLidia Mateiu Comentarriu recent al autorului
  Aboneaza-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare
Lidia Mateiu
Guest
Lidia Mateiu

Nu îm vine sã cred…Eu sînt din Sebes si credeam cã avem un primar cinstit si onest!!!!Dar vãd cã m-am inselat…Mai alegem si data viitoare????

Cosmin
Guest
Cosmin

Oare de ce suntem așa de cârcotași??? Sunt de părere ca oricine își permite sa meargă in excursie cu barca. Haideți sa nu mai vedem paiul din ochiul vecinului și sa ne vedem barna din ochiul nostru.

Cezar Popa-Drăguș
Guest
Cezar Popa-Drăguș

Cinstit și Onest?! Dorel a ajuns primar prin fraudă electorală, neavînd domiciliul în Sebeș așa cum prevede Legea….

Angie
Guest
Angie

Eu l-as da in judecata pe cel care a publicat stirea asta de c…t in locul lor!! Macar se vede ceva in Sebes..altii numai au furat si nu au facut nimic ,atunci nimeni nu a fost preocupat unde si-au petrecut vacantele..rusine voua care va bagati unde nu va fierbe oala!!!

Sebesul furat
Guest
Sebesul furat

Mai bine stăm pasivi si ne luam de cei care mai au curaj sa semnaleze cate o neregulă. O sa avem viitor prosper.
Vacante plăcute tuturor.