Acasă Actual

Domnule (încă) primar Nistor, angajați specialiști de mediu în Primăria Sebeș!

Că mediul și poluarea sunt o problemă în Sebeș nu mai este o noutate. Dar complexitatea și anvergura fenomenului ar trebui să îngrijoreze major. Noxele emisie de agenții poluatori sunt peste valorile normale, fapt dovedit în multe situații. Iar aerul din Sebeș pe care îl respirăm zilnic este unul cu probleme.

Sănătatea oamenilor din Sebeș a devenit cu adevărat o problemă. Iar aici nu mai vorbim de riscuri, vorbim, din păcate, de certitudini.

După ce ați efectuat un referendum pentru a întreba oamenii din Sebeș dacă vor să știe cum se măsoară sănătatea lor, aruncând banii pe fereastră la propriu, acum e momentul, chiar și în al 13-lea ceas să deveniți ceva mai responsabil și să acordați o atenție sporită problemelor de mediu angajând în cadrul Compartimentului de Protecția mediului, ingineri în specialitatea Ingineria Mediului și Ecologie urbană atestați de un organism competent să lucreze cu aparatura cu care este dotat Laboratorul, să prelucreze și să interpreteze datele obținute și să dispună măsuri concrete pentru reducerea/eradicarea gradului de poluare în Municipiului Sebeș.

O astfel de muncă nu o poate face oricine. Este nevoie de profesioniști.
Și nu în ultimul rând, indicatorii de poluare măsurați să fie transparent prezentați populației periodic, prin aplicații online și prin panotaj public în centrul municipiului.

Radu Cristian, consilier local.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
0
Daca doriti, va puteti spune parerea aici!x
()
x