Doamna Ana Magda, decanul de vârstă al utilizatorilor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, doza noastră de optimism și bună dispoziție

Fără cititorii lor, bibliotecile ar fi precum niște biserici fără enoriași! Lectura, precum credința, fără practică, nu e decât o alamă sunătoare. Dacă paralela cu cele sfinte nu vi se pare cea mai nimerită, poate cu știința diverselor lucruri, limbi etc. vă nimeresc mai bine. Fără practică, toate devin o formă care, încet, rămâne fără fond. O palidă amintire a ceea ce a fost, dacă am fost, a ceea ce am știut, dacă am știut vreodată!

Ce am fi noi, bibliotecarii, fără voi, cititorii? Niște uitați de lume, niște speriați de bombele cât se poate de reale ale lumii virtuale.

Știți ce ne este nouă, bibliotecarilor, mai drag și mai drag pe lumea asta? Profesional vorbind? Să ne căutați de cărți! Voi să cereți, noi să avem, și să plecați îndestulați, ca de la masa bunicilor! Să veniți cât mai des, să ne zâmbiți, să ne mai povestiți de-ale voastre.

Și știți ce ne mai încântă pe noi? Să ne lăudăm cu voi! Materialul de astăzi este dedicat doamnei Ana Magda, decanul de vârstă al utilizatorilor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba!

Cei mai vechi bibliotecari încă în activitate ai instituției își amintesc că doamna profesoară, pentru că doamna Ana Magda a predat o viață întreagă matematică, pensionându-se din rândul cadrelor didactice ale Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, era deja aici, înrolată în rândul utilizatorilor, la intrarea lor în activitate. O cititoare ferventă și teribil de punctuală, mărturie stau catastifele noastre cu evidența și frecvența utilizatorilor. Tot la două săptămâni, aproape ceas, cu zâmbetul ei molipsitor, ne-a trecut pragul, după cărți. Spre norocul nostru, de-a lungul anilor, fondul de carte a fost constant îmbogățit, așa că am găsit mereu câte ceva pe gustul ei.

După ce s-a plimbat prin aproape toată lumea, Coreea, China, Rusia, după ce a văzut toate capitalele Europei, a continuat să facă excursii, de această dată cu ajutorul lecturii, prin locurile rămase neumblate. Fișa de cititor a doamnei Ana Magda se umple foarte repede. Când limita cărților de împrumutat acasă era de trei volume, trei lua. De când e cinci, cinci împrumută. Nu a fost dată să plece cu un singur volum! De o perioadă citește beletristică, romane de autori contemporani și ne crește inima când, din selecțiile de cărți pe care i le propunem, nu se nimerește niciuna pe care să nu o fi citit deja.

„Doamna Ana Magda este de un optimism molipsitor, emană o energie pozitivă de care am ajuns să fim dependenți, noi, bibliotecarii Secției de Împrumut Carte pentru Adulți. Abia o așteptăm să vină, să ne povestim puțin, să-i arătăm ce am mai primit nou, ce i-am pus deoparte!”, spune doamna bibliotecar Monica Avram, în asentimentul întregului colectiv.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și Consiliului Județean Alba i-au oferit doamnei Ana Magda o diplomă de apreciere și un pachețel cu cărți, o atenție simbolică pentru decanul de vârstă al utilizatorilor instituției noastre de cultură.

Doamna profesoară, vă mulțumim pentru prezența dumneavoastră solară, pentru zâmbetul molipsitor, pentru exemplul pe care ni-l dați fără măcar să vă fi propus acest lucru! Vă prețuim tare mult și abia vă așteptăm la bibliotecă! Aveți termen în 13.12.2021 ;)!

Daniela STOIA,

responsabil proiect 12.5 Omul, cartea, biblioteca

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile