Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica! Așa ar putea fi rezumată întreaga reformă a organizației PSD Alba.

Ieri dimineață, PSD Alba era împărțit în două tabere. Victor Negrescu, cel numit președinte interimar, împreună cu ceata de susținători, se jucau de-a șefia partidului pe la un hotel din Cetate, unde întocmeau liste și candidaturi și alte cele.

Ca să tragă lista în sus, mwahaha, pentru prima poziție la Camera Deputaților, Victor Negrescu se sacrifica, sanchi, și se propusese pe chiar el. Pentru Senat, ce să vezi, îl voiau pe Dănuț Hălălai, fostul prefect, plecat acum la ProRomânia.

Întâmplător, Hălălai era chiar în zonă acolo, când ei dezbăteau. Și era aproape gata să revină în partid, în condițiile în care Dîrzu nu mai era la butoane, că oricum nu mai prinsese prima poziție la ProRomânia. De altfel, destul de mulți oameni plecați din PSD pe te miri unde erau gata să se întoarcă în partid. Și încă ar fi, zice-se, dar nu în condițiile în care s-a făcut marea reformă.

Căci, după ce ceata de susținători ai lui Dîrzu s-au adunat ieri dimineață la sediul Partidului, cum vă ziceam noi aici, o parte din ei au luat drumul Bucureștiului. Să facă scandal la conducerea centrală.

Și, în buna tradiție a PSD, au găsit un compromis cu care au cam făcut rahatul praf. Singura cerință de la centru a fost ca Dîrzu să nu mai deschidă lista pentru Camera Deputaților.

Adică, la Senat l-au păstrat pe Călin Matieș, deci haideți pa nenea Hălălai. Ce-i drept, Matieș e oarecum nou în partid, nu-i din gașca veche și e destul de cunoscut în județ.

La Camera Deputaților însă, primul pe listă a fost pus, atenție mare, un domn pe nume Tuhuț, primar la Ciuruleasa. Adică, deschizător de listă este fucking primarul din fucking Ciuruleasa, un om pe care probabil că-l știu absolut toți oamenii, cu condiția să fie din Ciuruleasa.

Iar pe poziția a doua, quelle surprise, Ioan Dîrzu. Bine, poziția a doua la PSD e cam la fel de eligibilă ca poziția a treia la Senat, la PNL, în condițiile în care Alba are doi senatori.

Numai că șmecheria e alta, căci Radu Tuhuț ăsta e din tabăra Dîrzu și, zice-se, se va retrage strategic, din dorința de a duce mai departe nețărmuritele proiecte din Ciuruleasa. Fucking Ciuruleasa! Așa că prima poziție e, practic, tot Ioan Dîrzu.

Or, în situația asta, trebuie să recunoaștem că, atunci când vine vorba de reformă, nimeni nu se pricepe mai bine ca PSD Alba. Te și întrebi, băi, dar de ce dracu ați făcut tot circul ăsta acum, dacă tot n-ați schimbat de fapt nimic?

4.8 4 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile