Cred că încep să-mi dau seama care e caracteristica noastră, a românilor. Noi nu vrem schimbare. Noi vrem să ne dorim schimbare. Să lăsăm lucrurile așa cum sunt ele, din moși-strămoși, dar să spunem în gura mare – să ne plângem, chiar! – ce am putea face dacă s-ar schimba ceva.

La fel ca orice caz cronic, avem o strategie bine pusă la punct pentru a păcăli pe toată lumea, începând cu noi și terminând cu cei din jur. Sau invers. Țesem cu migală o pânză complexă, o poveste menită să așeze toate faptele din univers în ordinea potrivită pentru a arăta de ce nu se poate face un lucru, deși noi ni-l dorim. Chiar dacă lucrurile prezentate sfidează logica, bunul simț, realitatea – nu contează, noi le vom alinia într-o înșiruire defetistă, mioritică. „De-asta nu se schimbă nimic!” vom declama la final, cu amărăciune și înțelepciune.

N-avem autostrăzi ori pentru că nu e nevoie (proștii ăia din vest habar n-au că de-aia-i întrecem noi la nivel de trai și rezultate economice), ori pentru că nu ne lasă UE. Mai precis Olanda, care nu vrea ca porturile sale să fie surclasate de Constanța. Varna, Salonic nu-i îngrijorează. Doar Constanța. Dacă autostrăzile vor lega Europa de la est la vest, portul românesc va deveni alfa și omega. Prin el va trece tot comerțul, incusiv cel purtat cu cele două Americi, cu vestul Africii, cu tot. Practic, dacă nu e Constanța, nu e nimic. Economia mondială se prăbușește.

Rafturile magazinelor sunt pline de alimente de import, mai ieftine decât ale noastre, pentru că vrea Occidentul să ne distrugă agricultura și să ne otrăvească. El ne interzice, fiecărui român în parte, să cumpărăm preponderent alimente românești. Și, chiar dacă am face-o, lanțurile de magazine care sunt tot ale sale vor refuza să pună pe raft ce văd că se vinde mai bine și vor inista cu importurile, chiar dacă ar merge în pierdere. Tot el ne interzice să verificăm calitatea mărfurilor aduse la noi și s-o refuzăm dacă nu e la același standard ca-n Vest. Și tot el blochează printr-o birocrație și corupție excesive proiectele, finanțările, subvențiile menite agriculturii românești, sau face în așa fel încât ele să fie ineficiente, nefiind legate de o strategie sau intrând în buzunarele unora puși doar pe căpătuială. De ce? Simplu. Cu agricultura noastră, noi am putea să nu mai importăm nimic. Am asigura necesarul intern, am exporta în UE, ba probabil că am rezolva și problema foametei din țările sărace. Dacă agricultură românească nu e, nimic nu e, iar lumea moare de foame.

Din cauza străinilor sunt atâtea familii în care unul dintre soți îl bate pe celălalt (preponderent bărbații pe femei) și calcă în picioare copiii. Din cauza lor se duce de râpă moralitatea neaoșă românească, aceea care ne face pita lui Dumnezeu, că-n fiecare familie de-a noastră ar putea fi doar dragoste, armonie și cânt de voie bună. Ei și cu elgebetiștii lor vin să ne distrugă familiile, să ne fure copiii! Unii îi iau ca să-i transforme în elgebetiști mici, imorali și decadenți, alții ca să aibă de unde preleva organe pentru ei, când sunt bolnavi. Calcă în picioare Grădina Maicii Domnului, răpind trupuri și suflete, pentru că știu că de aici, din spațiul carpato-danubiano-pontic, poate veni salvarea lumii. Iar ei nu vor asta. Dacă familia tradițională românească nu e, moalitate și inocență mondială nu mai e.

Și tot ei, Răii cu R mare, sunt de vină că bătrânii nu mai au bani. Au furat pensiile cu fondurile lor private ce aduc profituri în băncile lor occidentale, i-au lăsat pe bieții oameni fără sprijin la ceas de restriște. Bunicii și bunicile ne mor în sărăcie, de boli pe care spitalele noastre nu le pot vindeca (pentru că tot vesticii nu ne lasă să avem spitale la standarde normale, ci le subfinanțează și refuză să le dea aparatură și medicamente). Noi am putea trăi mult, pentru că avem o genă sănătoasă, practic ne tragem direct din Matusalem, dar ei ne îmbolnăvesc și ne lasă să murim de foame și nevoi.

Și statul român, amărâtul, ce să facă? Ia de la cine poate ca să mai pună o bordură de început de drum, să mai hrănească o oaie și-un cormoran, să mai oprească un suflet nevinovat să fie dus la o viață mai bună păcătoasă peste hotare, să mai dea un ban bătrânului.

Vedeți? De-asta nu se schimbă nimic! (sic!)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare