În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PRO România, filiala Alba, deputatul Daniel Constantin a precizat că se așteaptă ca, în perioada următoare, și mai mulți membri ai PSD să se alăture partidului pe care l-a înființat alături de Victor Ponta.

Acesta a declarat că există foarte mulți aleși locali, nemulțumiți de modul în care Dragnea conduce PSD, și care și-ar dori să vină alături de Pro România, însă le-a sugerat – pentru a nu-și pierde mandatele – să rămână în formațiunea din partea căreia au fost aleși și să facă pasul spre Pro România cu 6 luni înainte de alegerile locale. Liderul Pro România a criticat modul în care Dragnea și Tăriceanu au ales să guverneze, precum și modul în care ambele construcții politice – PSD și ALDE – au ajuns să existe doar pentru a susține cîte un personaj – pe dragnea la conducerea de facto a Guvernului și pe Tăriceanu pentru o eventuală candidatură la președinție în 2019.

De asemenea, Daniel Constantin a mai vorbit și despre planurile pe termen mediu și lung ale partidului, precum și despre primul test politic la care formațiunea sa va participa – alegerile europarlamentare. Acesta a precizat că, pe termen scurt, principalul deziderat al partidului este oprirea guvernării dezastroase ce poartă marca Dragnea și Tăriceanu. În ce privește planurile pe termen mediu și lung, Daniel Constantin a precizat că partidul își dorește să crească oameni pregătiți, să gândească și vină cu soluții reale pentru problemele românilor, urmând modelul ”omul potrivit la locul potrivit”.

Daniel Constantin a mai declarat că orice calcule privind o posibilă colaborare cu alte partid, în viitor, ori legat de afilierea europeană a partidului Pro România vor avea loc după alegerile europarlamentare, acestea fiind principalul obiectiv imediat al partidului.

De altfel, vizita lui Daniel Constantin la Alba Iulia se înscrie într-un periplu al deputatului pe la diferite organizații din țară, scopul fiind acela de evaluare a modului în care organizațiile județene au fost înființate și dezvoltate. Președintele filialei județene, Horațiu Florea, a declarat că până în prezent, la nivelul județului Alba, Pro România a ajuns să numere peste 440 de membri.

Daniel Constantin a mai precizat că, în ce privește alegerile europarlamentare, un obiectiv al partidului este acela de a obține un scor mai mare decât ALDE, semnalele date de sondajele de opinie fiind încurajatoare în acest sens.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare