Cine a zis mă că Mircea Hava a plecat la Bruxelles și a uitat de Alba Iulia? Păi uite că omul e încă interesat de ce se întâmplă acasă. Și, în unele cazuri, chiar are grijă ca unii albaiulieni să aibă în continuare un serviciu, ba chiar un viitor politic.

Ieri, spre exemplu, a avut loc un fel de întâlnire de taină gen, născută din Tinder-ul politichiei actuale, între Mircea Hava și Daniel Breaz, la cafeneaua Dante. Știți, în blocul ăla de lângă Cetate, care fusese construit ilegal de firma Pilfu, pe care, ce să vă povestim, Primăria, pe când era Hava încă primar, nu-l voia construit și pentru care au și mers prin instanță. Așa, la vrăjeală, că s-a pus repede batista pe țambal în combinația aia, ba chiar au ajuns unii șefi din Primărie să aibă apartamente în blocul ăla de figuranți ai high-life-ului de Alba Iulia.

Ei, zic sursele noastre, la întâlnirea asta s-au discutat chestiuni serioase. Atât de serioase că mirosea a iubire în toată cafeneaua iar cuvintele rostite de fiecare dintre cei doi păreau să formeze inimioare politice în aer. Se pare că Daniel Breaz, senator PSD și fost ministru al Culturii, și-a descoperit iubirea pentru penelism. Iar Mircea Hava ar fi cheia spre tărâmul făgăduinței, în care există un viitor politic.

Acum, desigur, sunt destul de mulți prin PNL Alba care nici nu vor să audă de o astfel de mutare. Însă nu-i ca și cum cineva din organizația Alba poate să-i spună lui Hava cum stau lucrurile. Ntz! El e cel care le spune băieților din PNL la cât e ceasul. Iar situația prezintă și câteva avantaje în favoarea unei asemenea mutări. Mai exact, Daniel Breaz contează – mai departe de rolul lui inestimabil în categoria notelor de subsol care s-au perindat pe la Cultură – în eventualitatea punerii în practică a anticipatelor. Adică, un vot în plus în Parlament e esențial. Apoi, Breaz – deși nici grupul de cercetători britanici n-a reușit încă să explice de ce – are  o imagine destul de bună în Alba Iulia, ba chiar o echipă de susținători care nu-i chiar neglijabilă. Iar asta s-ar putea transforma în puțină susținere pentru fiul risipitor lăsat la frâiele Primăriei, Paul Voicu. Căci bătălia pentru Primăria Alba Iulia are să fie una extrem de complicată, în ciuda faptul că, în mod normal, menținerea Primăriei trebuia să fie o formalitate.

Așadar, dacă astrele se aliniază și inimioarele alea se păstrează în aer, s-ar putea ca PNL Alba să aibă, în curând, un nou loverboy politic. Să fie într-un ceas cu cuc!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Daniel Breaz e, zic sursele noastre, noul trofeu din vitrina cu politicieni a lui Mircea Hava. Aparent, fostul ministru al Culturii a fost, într-un final, convins să treacă la PNL. De altfel, discuțiile dintre cei doi bărbați de stat degeaba sunt destul de vechi, că am mai scris noi despre întâlniri la cafeluțe dintre cei doi. […]