Daniel Breaz e, zic sursele noastre, noul trofeu din vitrina cu politicieni a lui Mircea Hava. Aparent, fostul ministru al Culturii a fost, într-un final, convins să treacă la PNL. De altfel, discuțiile dintre cei doi bărbați de stat degeaba sunt destul de vechi, că am mai scris noi despre întâlniri la cafeluțe dintre cei doi.

În timp ce băieții din PNL Alba Iulia se certau, ieri seară, în ședință de partid, cum că nu e gata lista cu candidați pentru Consiliul Local, că nu tu candidatura anunțată la Primărie, că nu e normal să vină totul pe post de directivă din turnul de fildeș de la Bruxelles, numitul Mircea Hava opera cu precizia unui chirurg cu diplomă de la seral și-l convingea pe Daniel să facă mișcarea asta cu trecutul la PNL.

Iar Breaz se pare că a acceptat. Căci situația lui în PSD nu era tocmai roz. Adică, omul nu voia sub nici o formă să candideze la Primărie, însă tot partidul i-o cerea. Adică, băbăiatule, te-a pus partidul senator, te-a pus ministru, acum e cazul să te și sacrifici o leacă. Iar el nu și nu. Că mna, chit că e un singur tur, cu 10% pe cât stă Breaz călare nu prea poți câștiga primăria.

Bașca, ieri, Paul Voicu era tot pe la Universitate, pe la biroul lui Breaz.

Practic, cu mutarea asta, precum un șahist cu centura neagră la jocul de table, Mircea Hava le-a dat sanchi șah-marț celor de la USR. Gen, l-ați luat voi pe Pleșa, lasă că vă arătăm noi, și l-am luat pe Breaz.

Încă nu e clar însă dacă Breaz are să fie un simplu susținător al lui Paul Voicu sau dacă îl va înlocui pe acesta în cursa pentru Primărie.

Parcă și văd cum au să arate afișele electorale ale lui Daniel Breaz, candidat PNL la Primărie, cu slogan și versuri din Eminescu. Văleu neică!

Normal, am încercat în repetate rânduri să dăm de domnii în cauză, la telefon, prin sms, prin semnale cu fum de la țigară, dar nu răspund. Am trimis și doi porumbei călători, așa că vom reveni când reușim să dăm de ei.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare