Legea zice că Poliția Locală trebuie să aibă un număr de angajați care să respecte proporția de 1 polițist la 1.000 de locuitori. Mă rog, că ăsta ar fi maximul de purtători de cașchetă ce pot fi angajați în instituție. Prin urmare, la Alba Iulia ar trebui să existe vreo 74 de localnici, dacă e să ne luăm după statisticile umflate cu care lucrează chiar Primăria. Căci, la recensămîntul din 2011 eram doar vreo 63.000 de locuitori.

Însă, chiar și așa, cu numerele astea umflate cu care lucrează Primăria, tot avem cam mulți milițieni locali, care au cam sărit de sută. Atîția sînt de parcă ai zice că ne pregătim să devenim un oraș milițienesc. Și asta nici nu-i cea mai mare problemă, căci mulți dintre ei o freacă cu grația unor gazele ce pasc prin lanurile cu bani publici.

Bașca, se fac în continuare angajări. Că mna, încă există rude ale angajaților din Primărie care n-au primit un post în Primărie.

În ultimul text pe care l-am scris despre posturile cu dedicație din Primărie – ăsta de aici – ne-a scăpat întîmplarea asta. Fiți atenți.

Se făcea că Poliția Locală căuta un angajat pentru ”Compartimentul protecția mediului din Biroul de instruire logistică, activitate comercială, protecția mediului”.

La concursul ăsta, desfășurat la finalul lunii august, s-au înscris 15 persoane. Toți cei 15 candidați trec de concursul de dosare. Adicălea, îndeplinesc condițiile necesare ocupării respectivului post.

pv_selectia_dosarelor_Politia_locala_FP_210819

Așa că se trece la proba scrisă.

Acolo, din cei 15 înscriși, 3 nu se prezintă și doar un singur candidat obține o notă de trecere, respectiv 52 de puncte din 100.

PV_rezultate_proba_scrisa_PolLocala_FP_21082019_

Candidatul respectiv se numește Larisa Victoria Oprean. Acum, ce-i drept, viitorul polițist local pe probleme e mediu, instruire logistică și activitate comercială e unul extrem de experimentat. Căci, dacă ne uităm în declarațiile de avere de pe site-ul Primăriei, găsim că domnișoara Larisa Victoria era deja angajată a instituției, însă pe ceva proiect, pe poziția de ”Coordonator A5”, whatever that means. Chestie pentru care a încasat anul trecut vreo 48.566 lei.

Oprean_larisa_Victoria_avere_11062019

Ah, să nu uităm, a existat chiar și o contestație, a unuia pe nume Andrei Crișan, care probabil nu știa, săracul, la cît e ceasul și cum stă treaba cu concursurile astea.

Proces_verbal_contestatie_DPolLoc_PolLoc_FPS_in_09102019

Ei bine, mai departe de vocea, talentul și experiența din Primărie, pe Larisa Victoria o mai recomandă și faptul că s-a născut din părinți campioni, ca să zicem așa.

Mai exact, mama ei se numește Mirela Emilia Oprean și are funcția de consilier superior în cadrul Primăriei Alba Iulia. Practic, doamna activează la serviciul financiar și a treia cea mai importantă angajată, după Teofila Țîr și un alt domn.

Tatăl Larisei Victoria se numește Nicolae Oprean și este șef birou în cadrul Primăriei Alba Iulia, fiind responsabil cu întreținerea domeniului public.

Or, știți bancul ăla cu ”și crocodilul zboară, dar nu depășește înălțimi de 2m”? Ei, păi fix așa, părinți deștepți, copii deștepți. Căci, sîntem absolut convinși că Larisa Victoria a cîștigat concursul ăsta pentru a se face polițist local strict pe merit. Faptul că părinții ei sînt șefuleți prin Primărie n-are nici o legătură cu concursul și e, cel mult, o dovadă a faptului că aptitudinile și competențele se transmit genetic. Și sîntem la fel de siguri că și în postul ăla pe perioadă determinată, pe proiectul cu finanțare europeană, a ajuns tot pe propriile ei puteri, nu pe meritul de a se fi născut într-o familie complice a administrației Hava, cu prelungire în Paul Voicu.

Ei, și dacă tot am ajuns la acești doi șefuleți, haideți să și rîdem puțin cu Mirela Emilia și Nicolae Oprean.

Oprean_Nicolae_avere_29052019
Oprean_Mirela_Emilia_avere_29052019

Să luăm puțin la mînă declarațiile lor de avere. Mai departe de faptul că oamenii ăștia, care-s șefi în Primărie, oameni cu studii superioare carevasăzică, nu știu să scrie corect ”SALARIU” și trec la venituri ”salar”, cuvînt care nu există, ai zice că nu-s chiar soț și soție.

Spre exemplu, la terenuri soțul trece un singur teren, moștenit în 2001, care-i pe numele amîndurora. La soție, în schimb, mai apare un teren, moștenit tot în 2001, care-i numai al ei. Practic, soțul uită să treacă și terenul soției – cum e normal – cu toate că o rubrică mai jos, la imobile, el trece casa de locuit, care aparent e doar pe numele soției. Pe de altă parte, aceeași casă apare în declarația de avere a soției ca fiind proprietatea amîndurora. Deci, nu-i clar cine ce deține în familia asta.

Mai apoi, în declarația de avere a soțului apar două mașini, ambele Volkswagen, achiziționate în 2004 și 20013. În declarația soției însă, între cele două mașini trecute în declarația soțului mai apare și o alta, un Opel, achiziționat în 2002. Deci, nu-i clar nici cîte mașini au oamenii ăștia, per familie.

În declarația de avere a soțului nu apare nici un sfanț în vreun cont, nici bani cash, și nici vreun împrumut de la vreo bancă ori persoană fizică. Pe de altă parte, în declarația de avere a soției, care-i aproape la fel de curată, apare un împrumut contractat de la Banca Transilvania în 2007, în valoare de 116.147 lei. Și, clar, nu e vorba de un împrumut pentru achiziția acelui opel care nu apare și-n declarația soțului, pentru că ăla e cumpărat din 2002.

Altfel, felicitări soților Oprean pentru succesul Larisei la concursul de angajare în cadrul Primăriei Alba Iulia, la Poliția Locală. Și, bineînțeles, felicitări Larisei, că doar ea a muncit și învățat și depus tot efortul pentru a fi cea mai bună.

Să fie bine, ca să nu fie rău. Că binele înfrînge!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile