Angajații ANAF au demarat o acțiune de identificare a muzicanților și fotografilor care nu și-au declarat veniturile încasate de la nunți în ultimii ani. Astfel, cuplurile recent căsătorite vor fi obligate să anunțe la Fisc sumele de bani cheltuite cu ocazia nunții.

Acesta a fost însă doar un prim pas în proiectul celor de la ANAF de descurajare a fraudei asociate cu nunta.

 

Începând cu săptămâna viitoare, toate cuplurile proaspăt căsătorite vor trebui să se prezinte, în ziua imediat următoare petrecerii, cu cearșaful din noaptea nunții la sediul ANAF din localitate.

 

Există foarte multe cazuri de cupluri care se căsătoresc doar pentru a frauda statul de diverse sume datorate – ne-a declarat Pirpirel Paporniceanu, comisar șef în cadrul ANAF. Există cupluri care aleg să se căsătorească doar pentru a primi banii de la Primărie. Alte cupluri, care nici măcar nu sunt cupluri, fac nuntă doar pentru că așa decid părinții care vor să-și ascundă mai bine veniturile obținute ilegal. Există, de când am intrat în UE, și cazuri în care unele cupluri fac nuntă doar pentru o viză de ședere. Toate aceste cazuri trebuiesc urmărite, anchetate și apoi acționat în cauză, a mai declarat comisarul Paporniceanu.

Operațiunea Roșu pe Alb, cum este cunoscută măsura în rândul agenților ANAF, se bucură de susținerea Bisericii Ortodoxe, care va transmite organelor statului, prin intermediul preoților care oficiază căsătoriile, toate datele de identificare ale noilor soți. De asemenea, reprezentanții BOR sunt cei care vor certifica veridicitatea cearșafurilor prezentate de cuplurile proaspăt căsătorite. 

 

Există, în toată această acțiune, și o componentă morală, a declarat părintele Slobozniceanu, detașat, prin intermediul SRI, de la Biserica Sfinții Trei Ierarhi la ANAF, pentru a supraveghea operațiunea. În lipsa unei dovezi, cum că nunta a fost consumată, căsătoria riscă să devină un instrument de fraudare a statului. Cearșaful pătat este ca un trandafir roșu în buchetul de trandafiri al miresei. E o binecuvântare de la Dumnezeu, care așa a lăsat lumea, să se împreuneze bărbat cu femeie, în noaptea nunții.

Neprezentarea la sediul ANAF, a doua zi după petrecere, cu cearșaful din noaptea nunții, va fi sancționată cu amendă iar penalizările pot merge până la desfacerea căsătoriei.

 

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare