Cum s-a scumpit ieftinirea motorinei la Petrom

Petrom, ca și orice altă companie aflată în plin sezon de profit, pare că a învățat foarte bine rețeta reducerilor. Aia în care umfli prețul, doar pentru ca apoi să poți afișa un preț sanchi redus, să creadă cumpărătorul că face o mega afacere dacă ia de la tine azi, acum, când e „preț redus”. Nu-s nici primii care fac asta și, probabil, nici ultimii.

Ieri, spre exemplu, Petromul din Ampoi afișa un preț de 8,69 lei pentru litrul de motorină, ca și când ar fi redus prețul cu cei 50 de bani pe care urmează să-i subvenționeze Guvernul. În fapt, însă, după cum se vede și din bonul de mai jos, prețul real este de 9,55 lei per litru, cu aproape 1 leu mai mult decât ce afișau în stație. La care, ce-i drept, au aplicat o reducere de 50 de bani, pe care o va suporta guvernul, adică tot noi.

Practic, la prețul de 9 lei a venit onor Guvernul și a zis că subvenționează 50 de bani, după care Petrom a mai pus 50 de bai la litru și a ieftinit apoi cu 50 de bani, pe care oricum îi recuperează de la stat. Frumos, nu?

Bine că n-au decis ăștia de ne conduc să subvenționeze benzina cu vreo 5 lei per litru, că ne trezeam cu prețuri de 17 lei litrul la pompă. Că doar așa se face când e sezon de reduceri.

3 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Altu
4 iulie 2022 9:56

Praf băi! Atât a fost prețul pentru motorina PREMIUM și înainte de reducere – respectiv 9,55 lei/l. 9,19 lei/l a fost cea STANDARD, care acum e 8,69 lei/l. Hâc!