Că Șică e un trepăduș ce conduce o șleahtă de urechiști e, cum ar zice americanul, a fucking fact! Avem un guvern care nu e doar depășit de situație, dar pare că habar nu are pe ce lume trăiește. Singura chestie după care Șică & Compania se ghidează e ciolanul. Alegeri, campanii, plan câștigat primării și majorități parlamentare par a fi singurele obiective clare ale acestei șlehte. Ministrul Tătaru pare și el un tăntălău care o face pe turistul și se plimbă, de colo colo, din spital în spital și din județ în județ, precum un secretar de partid trimis să constate depășirea planului cincinal.

Scenariul roșu în care se află Alba Iulia li se datorează lor, acestor imbecili pe care hazardul i-a scăpat la funcții.

Logica după care se stabilesc aceste scenarii, regulile stabilite de onor Guvernul, sunt undeva la limita de jos a prostiei și par să denote un retard cu greu recuperabil.

Să vă explic. Scenariile lui pește prăjit, verde, galben și roșu sunt stabilite în funcție „incidența” lui căcat pansat. Adică, dacă se constată că avem peste 3 cazuri la o mie de locuitori, sau 3 la zece sute, ca să priceapă și Florin Roman, se intră în scenariu roșu. Și se închid o grămadă de locuri, se iau măsuri suplimentare și așa mai departe.

Însă tot calcul ăsta, că raționament nu-i putem spune, nu ia în calcul nivelul de testare. De ce? Naiba știe. Probabil că e prea complicat pentru Șică sau Tătaru un calcul cu trei variabile. E mai simplu așa, cu două și gata.

De exemplu, Alba Iulia e în scenariu roșu. Ca și Bucureștiul. Că am depășit acel grad de incidență. Adică, onor Guvernul nu ia în calcul câte teste s-au făcut pentru ca acel număr să fie atins. Pentru ei nu contează că aici se fac zilnic peste 1000 de teste. Și că, normal, sunt identificate mai multe persoane infectate. Alba are sub 400.000 de locuitori.

Răstimp, județe care au peste 500.000 de locuitori fac doar 300, hai 400 de teste zilnic. Și, firește, descoperă 30, 40 sau 50 de cazuri de persoane infectate. Acele cazuri, raportate la populația județului, îi păstrează în scenariile verzi. Eventual portocalii, pe ici pe colo. Nu mai contează că dacă, să zicem, ar face 2.000 de teste, ar descoperi peste 200 de cazuri zilnic și ar intra și ei în scenariu roșu.

Nu dom’le, Guvernul lui Pește Prăjit lucrează cu doar două variabile. O a treia le-ar da peste cap procesoarele lui Șică sau Tătaru.

Or, în situația asta, ca să scăpăm de scenariul roșu, să ne relaxăm și toate cele, ar cam trebui ca DSP Alba și Spitalul Județean Alba să-și bage mințile în cap și să nu mai testeze ca proștii. Să facă 100 de teste pe zi, să identifice 10 – 15 cazuri noi, și să ne vedem de scenariul verde până la adânci bătrâneți.

Sigur, asta n-ar rezolva cu nimic problema virusului. Însă, când joci după niște reguli cretine, precum cele făcute de Șică și Tătaru, fie te adaptezi, caz în care dă-l dracu de virus, de sănătate a populației, măsuri și prevenție, fie îți vezi de treabă, testezi, obții date cât poți, intervii atât cât poți, și îți asumi scenariul roșu, la pachet cu critică și toate cele.

Serios acum, e chiar atât de greu ca scenariile astea, pragurile de incidență, să fie calculate în baza unui algoritm care ia în calcul nu doar numărul de cazuri confirmate, raportat la numărul populației, ci și numărul de teste efectuat?

5 6 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
21 octombrie 2020 16:56

Bravo tataie ! Ai balacarit textul asta de parca nu ai fi stiut despre ce scri.Cu ce sunt de vina astia de la noi ca fac asa multe teste? Iti spun eu. Nu sunt pe placul tau. Te-ai bagat, ca si guvernul intr-un loc pe care nu-l stapanesti. Uitandu-ma cand ai postat ultima data, am constat ca te manca in pix sa scri. Si ai facut-o. Mai fa si altele, ca n-ai stare.

Lucian-Dragoș Bogdan
Lucian-Dragoș Bogdan
21 octombrie 2020 21:47
Raspunde lui  pilu

Nu vă supărați, dar cred că ar trebui să mai citiți încă o dată textul. Spune exact pe dos decât ați înțeles dvs. 🙂

pilu
pilu
22 octombrie 2020 13:38

Citind antepenultimul aliniat cred ca te-ai lamurit.

John Smith
John Smith
22 octombrie 2020 20:00
Raspunde lui  pilu

Înțelegând ce e aia ironie, te-ai fi lămurit și tu…