Lupta pentru postul de primar interimar la Alba Iulia e în plin toi. Mai sînt cîteva zile pînă Mircea Hava își va lua în primire imunitatea, salariul și suma forfetară de la Bruxelles – și responsabilitățile, hă hă hă – după care bătălia pentru interimat va fi fost deschisă oficial. Neoficial, lupta asta se dă de mai multă vreme, căci atît Voicu cît și Pleșa își doresc postul, ba chiar au declarat public că vor candida și lupta pentru el.

Răstimp, Hava – despre care v-am mai tot zis noi ce și cum face, cum croșetează și combină el în așa fel încît să lase postul de primar preferatului Voicu, precum o moștenire – a tăcut cu grație. Asta pînă în ziua votului cînd, cu tactul unei morse în călduri, s-a trezit dînd declarații la una dintre publicațiile pe care le-a umplut de bani de la Primărie – cu care a și asociat, de altfel, Primăria într-un contract, gen erau parteneri de afaceri – și a zis, public, cu subiect și predicat, ba chiar și gramatical corect, că el îl preferă și susține pe Paul Voicu. Gen, le-a dat o exclusivitate ălora. Woop – woop! Cum ziceam, fix în ziua votului, după ce amețitul de Pleșa alergase ca prostul toată campania pentru Hava, sperînd că ăsta va da dovadă de atîta decență încît măcar public să se abțină și să mimeze că permite o competiție corectă. Numai că plua!

Acum, bine bre, toată lumea știa că proaspăt alesul europarlamentar îl preferă pe Paul Voicu, acest Viorica Dăncilă a lui Mircea Hava. Deci ne-au cam rupt la patină încasatorii de fonduri de la primărie care au publicat preferințele lui Hava.

Ceea ce n-au zis însă, și n-a zis nici Mirciulică, e cum va face el ca să-l vadă înscăunat pe Viorica Dăncilă, pardon, Paul Voicu. O variantă, de care vă ziceam noi aici, e aia cu susținerea a doi dintre consilierii PSD. Care e foarte posibilă. Însă trebuie luat în calcul și faptul că ăștia din PSD, rupți în cur cum sînt acum după alegeri, fix aia n-ar mai vrea să facă, să-și mai dea un șut în cur susținînd-ul pe Hava. Că numai așa vor fi reușit performanța de a duce partidul la un scor negativ. Însă deh, cum ziceam, banii sînt bani. Pe de altă parte însă, cum îi știm prea bine pe pesediști, e posibil și să încaseze lozul și apoi să livreze plua, că deh, vorba aia, sînt membri la PSD.

Așa că mintea isteață a Vioricăi, pardon, a lui Paul, a copt o altă idee. Ce-ar fi dacă – după ce Pleșa tot măcăne că el vrea și el vrea, ba chiar și-a permis să zică public că vrea chiar și dacă Hava nu-l vrea – ei bine ce-ar fi dacă n-ar mai avea ce să vrea? Adică se vor fi întîlnit ei în biroul politic al partidului – unde, spre deosebire de Consiliul Local, nici măcar aparența unei democrații nu e necesară – și vor decide că Partidul, PARTIDUL, îl vrea pe Paul Voicu. Iar în momentul în care Pleșa va zice că, băi, stați așa că și eu vreau, că sondaje, că viitor, că ce vor oamenii – îi vor arăta frumos ușa. Îl vor da afară din partid și aia e. Căci odată zburat din partid – împreună cu cei care vor avea o leacă de coloană vertebrală și-l vor susține în continuare – Pleșa nu va mai putea candida. Căci nu va mai fi consilier local și nici vice. De ce? Pentru că, deși se va putea duce el, Pleșa, prin instanțe, să conteste decizia Biroului Politic mînuit de Hava, excluderea își va fi produs efecte. Adică, de îndată ce consilierii locali vor fi luat act de excluderea lui Pleșa din PNL, vor constata și încetarea mandatului de consilier și, implicit, de viceprimar. Și uite așa, Viorca Dăncilă, ăsta, Paul Voicu, va rămîne singurul viceprimar și singurul care va putea candida la postul de primar interimar.

Ceea ce, dacă e să fim serioși, îi va crește considerabil șansele de a fi ales primar interimar. Deși, la ce carismă de Viorică are, nu e sigur că poate să cîștige nici măcar o competiție în care candidează de unul singur.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile