După cum bine știți, primul scriitor al țării, nenea Klaus Iohannis, a fost vineri la Alba Iulia unde și-a lansat/relansat ultima carte, în cadrul Târgului de Carte Alba Transilvania. Cum a fost la lansare nu vă putem zice, căci n-am ajuns pe acolo – dat fiind că n-am vrut să ne acredităm separat la editura care i-a publicat cartea. Și pentru că, în general, ne place să citim cărți scrise de foști Președinți, nu cărți scrise în timpul mandatului, cînd autorul are cu totul și cu totul alte treburi și obligații.

Ceea ce vă putem spune însă este că vizita lui Iohannis la Alba Iulia le-a stricat distracția unor puștani. Asta pentru că elevii de a 8-a de la Școala Generală nr. 7 aveau programat banchetul pentru vineri seara, la Theodora Golf Club. Adică ”resort”-ul, ca să o dăm pe romgleză, celui mai milionar crescător de găini al județului, domnul Ioan ”Transavia” Popa.

Cum însă nenea Klaus Iohannis și Ioan ”Transavia” Popa sunt prietenari, iar lui Klaus îi place cu crosa – și chiar a participat la inaugurarea terenului de golf – planurile elevilor de la Generala 7 au fost contramandate. Căci după lansare Klaus a avut puțin chef de golf, de plimbat cu mașinuța pe la domnul Ioan ”Transavia” Popa.

Așa că toată paranghelia absolvenților de generală, tot cheful a fost contramandat și mutat pe ziua de mîine, luni 10 iunie. Căci, se știe, luni e cea mai potrivită zi din săptămînă pentru un chef.

Ce-i drept, elevii și școala au fost anunțați de schimbarea modificării cu cîteva zile înainte, ceea ce e frumos din partea Președintelui. Care, la valoarea și statura lui, ar fi putut să meargă dupămasa neanunțat, să trimită SPP-ul să le oprească muzica și să-i evacueze pe elevi. Sau ar fi putut să meargă la chef, să bea un suc și să le ureze succes proaspăt absolvenților, fără să le strice petrecerea. Deh, atît s-a putut.

Astfel că banchetul elevilor a fost mutat pe luni.

Pe de altă parte, locul ăla nu e neapărat unul potrivit pentru un banchet al unor absolvenți de clasa a 8-a și, din informațiile noastre, Popa Transavia n-ar prea fi vrut să le închirieze locul pentru așa ceva, ba chiar ar fi cerut niște sume mai babane, ca să-i descurajeze, și le-ar fi limitat orele pentru care au vrut să închirieze locul. Căci nici să le refuze închirierea nu ar fi fost prea cosher. Cum însă Generala 7 e una dintre școlile de fiță, cu copii de fiță născuți din părinți de fiță nobilă, părinții au insistat și cheful absolvenților va avea loc acolo.

Însă nu vineri, cum voiau ei, ci mîine, într-o zi de luni, pentru că Klaus Iohannis Președinte!

Ah, și descălecarea lui Klaus la Alba Iulia aproape că a stricat și un botez, căci Președintele a participat și la o întîlnire cu șefimea PNL Alba, la Mercur. Însă patronul de acolo, un domn pe nume Macarie, nu și-a dat clienții afară, astfel că sfătuirea lui Klaus cu liberalii a avut loc în paralel cu botezul.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
9 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Razvan
Razvan
9 iunie 2019 12:44

Felicitări! Un articol foarte bun!

Marco
Marco
9 iunie 2019 15:54

Vreau sa incep prin a spune ca articolul este unul foarte bun si chiar amuzant, insa eu sunt unul din „pustanii” care trebuie sa participe la banchet si as vrea sa adresez o intrebare(cu un ton respectuos) : De ce credeti ca locul nu e bun pentru un banchet?. As dori un raspuns.

A F C
A F C
9 iunie 2019 16:29

Pentru cei care au scris articolul. Sunteți niște, neștiutori. Copiii sunt deștepți, majoritatea din parinti modești. Cea mai bună școală din județ da. Cei mai disciplinați copii da. Poate autorul incapabil sa ajungă la aceasta școală încearcă acum să o denigreze. Pentru neștiutori oferta a venit de la Teodora Golf și a fost cea mai avantajoasă. Așa că cercetați înainte de a vorbi fără de voi.

Razvan
Razvan
9 iunie 2019 17:37
Raspunde lui  A F C

Vezi ca nu e cea mai buna din județ!
Scoala Lucian Blaga din Sebes are si a avut cele mai bune rezultate.

"Puștan"
9 iunie 2019 19:27
Raspunde lui  A F C

Sunt complet de acord. Scoala este una de stat, gratuita, ca oricare alta si singura „fita” este ca elevii sunt buni si au rezultate. Este adevarat si ca intreaga parte despre „sumele babane” este un rod al imaginatiei scriitorului. Oferta a venit, intradevar, de la Theodora Golf si pretul nu a fost mai mare decat la Salile Mercur, locatie in care se tin majoritatea banchetelor de acest fel din Alba Iulia. Schimbarea este, desigur incomoda atat pentru elevi cat si parinti si profesori dar nu inteleg ce problema are autorul, un adult in toata firea, cu „cheful unor pustani”. De… citeste mai mult »

Paul
Paul
9 iunie 2019 17:33

Și-a blocat accesul la târgul de carte, și accesul auto în anumite zone

Radu
Radu
9 iunie 2019 20:20

Nu sunt copii de fite acolo, si e una din cele mai bune școli, asa ca nu aveti dreptate

Toma
Toma
9 iunie 2019 21:07
Raspunde lui  Radu

Dar nu asta era esența articolului. Asta e mai mult o ironie. E vorba despre cum președintele si seful localului, au facut ceva imoral.

Sanda
Sanda
10 iunie 2019 8:45

Spre deosebire de altii domnul Popa Ioan a facut ceva pt judetul Alba,asa ca merita vizita unui presedinte,iar despre banchet,au fost anuntati din timp!! Tot respectul domnule Popa!!