Hai că ne-am mai lămurit cu o treabă. Dacă mai depolitizează cei din PLUSR puțin învățământul, la final de an elevii vor primi nu doar diplome ci și adeziuni la partid. Că așa e cu ăștia, oamenii noi și plin de principii, dar cărora le-au rămas promisiunile mici și-acum sunt plini de ipocrizie pe la gură.

Să ne înțelegem clar, PSD, PNL și orice alt partid a mai tras vreo sfoară prin Alba, cu toții au ținut școlile sub papucul politic. Prin urmare, de la cei vechi nici măcar n-aveam așteptări. Să reformezi educația din Alba cu Sandu și Ignat? Am auzit glume mai bune în Familia Bundy.

De la ăștia noi, însă, de la USRPLUS parcă aveam așteptări. Că așa promiseseră băieții, că reformă, că meritocrație, că profesionalism și fără intervenția politicului în educație.

Acum, la drept vorbind, așteptări aveam în urmă cu mai bine de un an, când încă nu puseseră gurițele lor moraliste pe buget-ciolan.

Între timp ne-am cam lămurit cum stă treaba. Iar acum, iată, treaba asta mare se confirmă. Până să fie organizate acele concursuri, știți voi, corecte, pe merit și așa mai departe, ISJ a pus în funcție, temporar, mai bine de douăzeci de directori de școli în Alba.

Nu vă reținem atenția cu toate ci doar cu cele câteva din Alba Iulia, că astea au fost făcute strict pe meritocrație, profesionalism și așa mai departe.

Daniel Fonoage, fost PSD, fost PNL, actualmente USR, un mare susținător al primarului Pleșa

La Școala Generală „Vasile Goldiș” a fost înșurubat în funcția de director domnul Daniel Fonoage, unul dintre „oamenii noi” cu care USR face reforma lui pește prăjit. Înainte să-l fi lovit duhul sfânt al userismului, ca orice profesor de religie care vrea cu disperare să fie director, Fonoage a mai fost membru PSD. Că, pe vremea când era el era director la Palatul Copiilor, dumnezeii Educației erau de la PSD. Mai apoi, pentru că așa e cu cele sfinte, omul a trecut și la PNL, unde a luat în brațe icoana lui Pleșa și nu s-a oprit din pupat la ea până nu a primit carnetul de membru USR și, desigur, funcția de director de școală. Oameni noi, profesioniști, meritocrație, rahat pe băț, din-astea.

La Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” a fost înșurubat în postul de director un domn numit Emil Cetean. Și el apolitic la greu, susținut frenetic pentru postul ăsta de către Beniaminim Todosiu, băiatul ăla cu postliceală, de-i președinte USR și mare deputat.

Adrian Simion, fost PNL, actualmente consilier județean USR și director de instituție proaspăt înființată

Nu în ultimul rând, a fost inventat și un „Centru Județean de Excelență”, pentru că așa se întâmplă când cei din USRPLUS învață meserie de la PSD și PNL iar excelența dă afară din sistemul educațional. Cum era de așteptat, și aici a fost înșurubat un om care n-are legătură cu politica. Adică Adrian Simion, fost candidat la Senat și actualmente consilier județean din partea USR, fost purtător de cuvânt la PNL și unul dintre cei care, împreună cu Pleșa, au lăsat penelismul în urmă ca să ne învețe acum administrație, eficiență, meritocrație și toate cele din barca USR. Deh, excelență.

Și uite așa, după un primar traseist, după un deputat cu postliceală, după un adjunct la Garda de Mediu care avea zero experiență în domeniu la numire, după alți și alți sinecuriști înșurubați strict pe criterii politice în te miri ce posturi, iată că a venit vremea ca USRPLUS să bage meritocrația și-n școlile din Alba. Normal, mai sunt și alte cazuri în județ, ba chiar ar fi vrut și mai multe, zic sursele noastre, că există destul de multe nemulțumiri în partid. Asta pentru că nu le-a ieșit negocierea cu PNL tocmai cum a fi vrut. Asta și pentru că, așa cum se dovedește, ar fi vrut fix la fel cum voiau PNL și PSD înaintea lor.

3.4 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
6 septembrie 2021 18:33

In articolul asta te-ai ocupat exclusiv de cacanarii politicii albaiuliene !