Cum a plătit primăria lui Pleșa 8.500 de lei ca să afle cum să amenajeze o încăpere

Acum că au trecut sărbătorile de Paște, că ați citit și auzit urările primarului Pleșa prin mai toată presa locală – înșirată cu smerenie în fața casieriei – să trăiască domn’ Primaru’, iar a dat câteva zeci de mii din bani publici ca să ne ureze – ei bine poate că e timpul să revenim la adevăratele activități creștinești ale actualei administrații, anume tocatul de bani publici. Că parcă prea am lenevit și noi o vreme, cu atenția dusă spre nenorocirile făcute de ruși mai la est, așa că aproape am uitat să ne mai uităm peste minunatele achiziții făcute de ceata lui Pleșa.

Așa că, astăzi, vă stricăm puțin deranjul cu o mică poveste, de doar 8.500 de lei. O nimica toată, cum ar veni. Și, totuși, povestea acestei cumpărături merită spusă.

Pentru că a rezolvat cu tramvaiul, cu spitalul cel nou, cu parcul industrial, cu digitalizarea, cu transparența, cu reforma administrativă, cu fostul Cinema Columna și tot ce-a mai promis el că face, distinsul domn Pleșa a decis că Primăria trebuie să aibă o „casa a căsătoriilor” sau ceva de genul ăsta. Adică, să nu mai oficieze primarul sau ofițerul de stare civilă în imensul hol al Primăriei, printre plantele de zeci de mii de euro, lângă piscina cu crapi koi, a cărei întreținere costă și ea niște zeci de mii. Practic, în jumătatea de clădire în care era BancPost, acum închiriată cu j-de mii pe lună de către Primărie – o să vă povestim noi și despre treaba asta cu banii dați pe chirii – va exista o sală de căsătorii. O sală specială, dar extrem de specială, de vreo 100 mp.

În data de 8 februarie, Primăria lui Pleșa a cumpărat – achiziție directă, desigur – servicii de design interior în valoare de 8.500 lei. Adică, să vină cineva să le spună ce și cum să facă cu sala aia. Dacă să o zugrăvească, să pună mochetă sau covor cu fir de aur, să pună oglinzi cu sticlă de Murano sau marmură de Carrara? Mă rog, amănunte din-astea, că doar trebuie să iasă ceva frumos, să placă la lume.

achizitie servicii de design interior

Achiziția a fost făcută de la We Design Yourself SRL, o firmă din Alba Iulia, deținută de o doamnă pe nume Flavia Romcea. Înainte să se apuce de design de interior, Flavia a fost jurnalist la una din publicațiile locale, la vremea respectiă partener de afaceri cu Primăria. Adică, firma la care presta Flavia avea niște contracte – asociere în participațiune, pentru panouri publicitare prin Alba Iulia. Asta cu panourile, adică ce se întâmplă acum cu domeniul, e o alte chestiune complicată, despre care o să vă povestim cândva, că măcar pe vremea vechii administrații, în tot acel șirag de combinații, Primăria mai încasa niște bani, în timp ce acum este un veritabil haos.

Flavia Romcea, fostă Nicolae, pe vremea când încă nu era designer de încăperi din Primăria Alba Iulia

Acum, desigur, Flavia este un fost ziarist-designer talentat, nu zicem nu, mai ales că am întrebat-o pe mama, după care verificat din trei surse ce ne-a zis mama.

Ne-am uitat și la prețuri și, desigur, există birouri de arhitectură care încasează chiar și mai mult de 85 lei per mp, cât a primit firma Flaviei. Cum există multe care încasează mai puțin. Vorbim însă despre altfel de design, de alte chestii ce țin de interioare, nu de o sală în care se oficiază căsătorii. Și, desigur, vorbim despre alte clădiri, unde designul trebuie să țină cont de arhitectură, or clădirea Primăriei nu-i vreun conac brâncovenesc, ci e o clădire gândită prin vremea lui Ceașcă, devenită sediu al Bancorex, care e acum locuită temporar de niște alții care jumulesc bugetul.

3.7 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile