Cornel Sandu, inspector școlar general în cadrul ISJ Alba, despre plagiatul lui Florin Roman: Am citit prin presă ceva, dar nu m-a interesat, nu sunt în temă

Florin Roman, noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost prins de jurnaliștii Libertatea cu cel puțin o parte din disertația de master plagiată. Inițial, Florin Roman își trecuse în CV o carte, despre care tot jurnaliștii Libertatea au scris că nu poate fi găsită nicăieri, nici la Biblioteca Națională și nici la Editura unde acesta spusese că a fost publicată. De altfel, deputatul Roman a declarat chiar el, în primă fază, că nu mai găsește cartea, ulterior revenind asupra subiectului și declarând că e vorba de o lucrare apărută într-o revistă. Care lucrare, ori revista, nu pot fi nici ele găsite nicăieri.

Cartea respectivă, din CV-ul lui Roman, ar fi fost singura lui legătură cu domeniul digitalizării, pe care îl coordonează din postura de ministru.

Florin Roman le-a trimis ziariștilor Libertatea zece pagini din lucrarea sa de master, zece pagini care au fost dovedite a fi plagiat integral, copiate cuvânt cu cuvânt, ba chiar cu greșeli cu tot, dintr-un suport de curs publicat cu ani înainte ca Roman să-și fi finalizat cercetarea științifică.

A urmat, desigur, un val de articole și reacții în mass-media, pe care Roman le-a catalogat drept dorința unei părți a presei de a-i găsi „nod în papură”. Ba mai mult, ministrul a declarat că n-ar fi vorba de un plagiat, din moment ce el a trecut în bibliografie titlul suportului de curs din care a copiat, adăugând că nu vrea să mai discute despre subiect, fiindcă e ocupat cu munca la PNRR.

I-am sunat pe câțiva dintre liderii PNL Alba, pentru a vedea cum comentează situația plagiatului lui Florin Roman.

Cornel Sandu (dreapta), consilier local PNL și inspector școlar general în cadrul ISJ Alba

Cornel Sandu, consilier local PNL și inspector general al ISJ Alba

Rep: Cum comentați plagiatul lui Florin Roman și situația în care se află?

Cornel Sandu: Să știi că nu știu despre ce e vorba. Am citit prin presă ceva, dar nu m-a interesat, nu sunt în temă. Nu cunosc domeniul și nu am ce comentariu să fac.

Rep: Dacă se dovedește că e un plagiat, credeți că trebuie luate măsuri la nivelul PNL Alba?

Cornel Sandu: Nu știu ce e, lucrare de doctorat sau ce?

Rep: Disertație de master, o lucrare de cercetare științifică.

Cornel Sandu: Disertație de master. N-am, n-am idee, cred că la universitate trebuie să întrebi. Noi suntem la nivel de liceu, cu Bacalaureatul.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
isj
isj
10 decembrie 2021 21:10

Cornel Sandu: Disertație de master. N-am, n-am idee, cred că la universitate trebuie să întrebi. Noi suntem la nivel de liceu, cu Bacalaureatul.

adrian negrea
adrian negrea
11 decembrie 2021 21:16

Piticul atomic a scris o carte si nu o mai gaseste .Care-i problema?