Corneliu Mureșan, consilier județean PSD: Consiliul Judetean Alba nu gaseste solutii la criza transportului judetean de persoane

În timp ce Consiliul Judetean Alba nu gaseste solutii la criza transportului judetean de persoane, atribuind in urma licitatiei doar 15 loturi/trasee dintre cele 70 ale judetului, Consiliul Judetean Neamt, condus de PSD, reuseste sa achizitioneze propriile autobuze electrice.
Consiliul Judetean Alba a fost salvat, la finalul anului 2021, de ordonanta ”trenulet”, după ce nu a reusit, pana in 31 decembrie sa finalizeze licitatia pentru delegarea serviciului public de transport de persoane prin curse regulate. In fata acestui esec a fost necesara prelungirea prin act aditional, pana la finalul acestui an, a contractelor de delegare a gestiunii a serviciului de transport public judetean de persoane prin curse regulate, incheiate cu transportatorii care au prestat servicii pana in prezent.
In schimb, Consiliul Judetean Neamt, condus de PSD, a semnat la finalul anului 2021 contractul de furnizare pentru 21 de autobuze electrice si statii de incarcare, in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene prin Programul Operational Regional 2014-2020.
Achizitia propriilor autobuze de catre Consiliul Judetean Alba, utilizand fondurile europene, a fost propusa si de catre consilierii judeteni ai PSD Alba, insa nu s-a tinut cont de ea. Colegii de la Neamţ devin un exemplu de bune practici pentru Consiliul Judetean Alba, condus de PNL.
Modernizarea transportului judetean de persoane, inclusiv prin achizitionarea propriilor autobuze, este esentiala pentru rezolvarea problemelor privind mobilitatea populatiei, iar mijloacele de transport electrice protejeaza mediul inconjurator și pe noi toti!
Corneliu Mureșan, consilier județean PSD Alba
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile