Când vine vorba de mediu, primarul din Sebeș este ca frumoasa din pădurea adormită! Nu mai amânați, achiziționați autolaboratorul de monitorizare a calității aerului!

Statisticile referitoare la incidența bolilor oncologice și respiratorii din Alba este alarmantă. Nu o spun eu, o spun medicii și profesioniștii din domeniu. Cei de la Oncologie din Alba Iulia au tras deja semnale de alarmă cu privire la această stare de fapt.

Este foarte trist că cetățeni ai municipiului Sebeș suferă de diverse boli fără ca în acest moment să cunoască de unde vine cauza lor. Așa cum se cunoaște, municipiul are agenți economici care poluează. Este imperios necesar să vedem dacă se respectă normele legale în care poluarea nu devine un risc.

În calitate de consilier local am atras adeseori atenția cu privire la acest aspect. Am consultat și opinia medicilor de aici, a oamenilor și a ong-urilor de mediu. Dealtfel Consiliul Local a aprobat achiziționarea unui astfel de aparat. Asta după ce domnul primar a pierdut vremea și banii sebeșenilor organizând un referendum inutil, ba mai mult s-a și opus inițial proiectului inițiat de mine. Care prevedea printre altele furnizarea informațiilor constatate de acel laborator pe site-ul Primăriei, în timp real, la care să aibă acces și societatea civilă și specialiști de mediu. Pentru a elimina astfel orice suspiciune că datele ar putea fi măsluite.

Acum pare că domnul Dorin Nistor a descoperit și el realitatea după un somn frumos de mai bine de trei ani. Dacă vă preocupă câtuși de puțin sănătatea oamenilor din Sebeș, vă solicit domnule Nistor, achiziționarea de urgență a acestui aparat. Amânarea cumpărării lui nu este decât un gest de iresponsabilitate. Solicit deasemenea înființarea unui departament de mediu în cadrul Primăriei, din care să facă parte profesioniști, angajați pe bază de concurs transparent.

Nu vă jucați cu viața oamenilor. Sănătatea oamenilor din Sebeș, înainte de orice!

Radu Cristian,

Consilier local

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile