Consilierul independent Mircea Trifu vrea un nou regulament privind refacerea infrastructurii domeniului public și privat al municipiului

Mircea Trifu, consilier local independent, vrea ca municipiul Alba Iulia să aibă un regulament pentru refacerea infrastructurii domeniului public și privat. În acest sens, acesta a pregătit un proiect de HCL, pe care îl va prezenta și supune votului în următoarea ședință de Consiliu Local.

Conform spuselor lui Trifu, un astfel de regulament nu este neapărat o chestiune inedită la nivelul administrațiilor locale, ci doar la Alba Iulia. Astfel de regulamente există și în Sibiu, Cluj Napoca sau alte municipii de ani de zile iar implementarea lor a asigurat o mai bună funcționare a programelor de investiții.

Proiectul propus de Trifu vine să reglementeze obligațiile pe care companiile le au cu privire la refacerea domeniului public, odată ce lucrările efectuate, pentru care au fost contractate, sunt terminate.

Expunere de motive Alba

Din experienţa anilor precedenţi rezultă clar că firmele executante nu se preocupă suficient de organizarea şi executarea în timp util a lucrărilor de refacere a infrastructurii tramei stradale, mai ales de refacerea carosabilului, a trotuarelor şi a zonelor verzi – se arată în expunerea de motive a proiectului pe care Mircea Trifu îl va iniția.

Proiect de hotarare Alba

Cei interesați de această inițiativă, care cred că ea poate fi îmbunătățită, îi pot scrie consilierului local la adresa de mail : [email protected]

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile