Există, la ora la care scriem acest text, nu mai puțin de 7 persoane, angajate în cadrul Primăriei Alba Iulia, care au fost confirmate cu Covid 19 în ultimele zece zile.

Două dintre aceste persoane sunt consilierii personali ai edilului Gabriel Pleșa. Mai exact Maria Buda, secretara angajată drept consilier personal, precum și Bogdan Dogar, unul din șefii USR Alba, politician care încasează 18.000 pe lună din postul, ca să nu-i zicem sinecura, de consilier al lui Pleșa. Salariu, plus proiecte, desigur. Sumă brută. Că, altfel, mai produce și pe firmele private, căci după 15 ore pe zi în Primărie, omul mai are timp să se ocupe și de afaceri, că așa e la useriștii ăștia cu morala-n vârf de băț, se lucrează 24 de ore pe zi, uneori și noaptea.

Bogdan Dogar, consilierul personal al edilului Pleșa, omul care câștigă 18.000 de lei lunar din Primărie

Ei bine, acești doi consilieri personal ai edilului Pleșa au fost depistați cu Covid 19 în timpul deplasării din Moldova, în teribila delegație peste Prut, condusă de primar și unde, timp de o săptămână, 15 oameni – edil, consilieri personali, patru consilieri locali, șoferi și nu se mai știe cine (că nu-i ca și când au făcut publice detaliile deplasării, cine, cum, cu ce costuri) – au lucrat necontenit la bunăstarea orașului. Că, serios, de când a fost ceata asta de politicieni o săptămână prin zona cu crame a Moldovei, a crescut calitatea vieții din Alba Iulia la cote nebănuite.

Maria Buda, consilierul personal și totodată secretara primarului Pleșa

Culmea, însă, niciunul dinte ceilalți membri ai delegației nu fost afectat de situație. Pleșa și-a văzut de depus coroane, alături de primarul Chișinăului, apoi, la întoarcerea în țară, a participat la întâlniri cu primari ai altor municipii sau cu Ministrul Mediului.

Pentru că, adevăr adevărat, nici Pleșa și nici vreunul din ceilalți participanți în delegația asta NU AU FOST contacți direcți ai celor doi infectați. Bașca, nici măcar cei doi infectați n-au fost unul contactul celuilalt.

Oamenii pur și simplu au declarat, pe propria răspundere, la întoarcerea în țară și confirmarea cazului de Covid 19, că nu au fost în contact direct cu nimeni. Cu NIMENI!

Legea în vigoare definește persoana de contact ca și persoană cu care pacientul depistat cu Covid 19 a stat, în decursul ultimelor 7 zile dinainte de testul pozitiv, la o distanță mai mică de 2 metri și fără mască, timp de minim 15 minute.

Tot legea prevede carantină de 5 zile pentru contacții direcți vaccinați și 10 zile pentru cei nevaccinați.

Practic, dacă ar fi declarat că primarul Pleșa e contact direct, acesta ar fi trebuit să stea în carantină, să rateze depuneri de coroane și sindrofii.

Însă, cei doi consilieri, Bogdan Dogar și Maria Buda, au declarat fiecare că nu au avut NICI UN SINGUR contact direct. Practic, i-a dus Pleșa în Moldova așa, în borcan sigilat, trași în folie, au stat în mașină atât la dus cât și la întors la o distanță de 2 metri față de orice pasager, cu masca pe figură, au mâncat și băut la mese separate, din-astea.

Da’ ce zic eu contacți direcți? Probabil dacă-i întrebi cum se face că n-au avut contact direct cu Pleșa sau altcineva în toate zilele alea, în toată excursia aia în grup, au să te întrebe nonșalant: Care Pleșa?!

4.5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile