Un nou ordin de ministru, nr. 847 din 20 mai 2020, care modifică ordinul 414 din 2020, privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele care se întorc din străinătate, stabilește noi reguli în ce privește măsura de carantină pentru persoanele care se întorc din străinătate.

Astfel, persoanele care se întorc în țară, în speță muncitorii români care vin acasă în concediu, vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile, împreună cu colocatarii sau familia, după caz.

Mai exact, o persoană care revine în România va fi obligată să stea în carantină/izolare, împreună cu persoanele din locuința la care se întoarce. Sau, desigur, dacă deține un al doilea imobil, poate decide să petreacă cele 14 zile de carantină/izolare acolo, pentru a nu-si supune întreaga familie procesului de carantină. Ori poate cere să fie carantinat într-unul din locurile puse la dispoziție de stat.

Românii care lucrează în străinătate și se întorc acasă, în concediu, pot opta să-și petreacă primele 14 zile împreună cu familia, cu toții în carantină/izolare, ori în carantină instituționalizată, oferită de stat și departe de familie.

Nici noul ordin nu permite cetățenilor întorși în țară să efectueze testul covid, la cerere sau contra cost, pentru a evita petrecerea a 14 zile în izolare/carantină.

0 0 vote
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments